Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn osvrnuo se na radove na križevačkom području

Uoči 16. sjednice Gradskog vijeća Grada Križevaca križevački gradonačelnik Mario Rajn sazvao je konferenciju za medije na kojoj se osvrnuo na radove na križevačkom području.

“Stanje radova na području grada najaktualnija je tema  i na dnevnoj bazi primamo pritužbi građana. Mnoge situacije se događaju i još će se događati, jer usred aglomeracije imamo otežano prometovanje, a radovi u sklopu aglomeracije kasne. Izvođači tvrde da su u roku i moraju završiti radove do svibnja iduće godine. Neke ulice žive u prašini predugo” – kazao je Rajn i napomenuo kako je rekonstrukcija Tomislavove ulice investicija Hrvatskih cesta, a krenula je i izgradnja brze ceste.

“Imamo masu operative koja prolazi kroz grad. Ulica Branitelja Hrvatske nam je privremeno zatvorena, jer su radovi na aglomeraciji došli u centar grada. U dogovoru s Hrvatskim cestama napravljen je elaborat obilaska tih prometnica. Najveći šok je za građane, jer ceste koje primaju taj promet su pod Županijskom upravom i moraju ga prihvatiti, a postoji problem u tim ulicama kod mimoilaženja dva kamiona. Kamionski promet je usmjeren van grada, osim onog neophodnog prometa koji mora ići obilaznim ulicama, a slična stvar je i s autobusima koji prevoze djecu u školu. Mogu zamoliti građane za strpljenje, na izvođače apeliramo maksimalno, a riječ je o projektu Europske unije koji će dugoročno imati posljedice na kvalitetu života. Doći će aglomeraciji kraj, a ostat će priključci i bolji uvjeti života.” – zaključio je gradonačelnik.