Mario Rajn najavio najvažnije točke dnevnog reda 16. sjednice Gradskog vijeća Grada Križevaca

Uoči 16. sjednice Gradskog vijeća Grada Križevaca križevački gradonačelnik Mario Rajn sazvao je konferenciju za medije na kojoj je najavio najvažnije točke dnevnog reda.

-U Strategiji zeleno-urbane obnove grada je navedeno 25 zapuštenih i neiskorištenih zgrada koje trebaju obnovu. Jedna od najvećih lokacija je Centar za reprodukaciju kojeg planiramo prenamijeniti za prostor treće osnovne škole, a riječ je o prostoru koji graniči s prostorom gdje je izgrađena školsko-sportska dvorana u Potočkoj ulici. Tu su i spavaonice u bivšoj Vojarni, kurija u Velikom Ravnu, nekadašnja škola u Đurđicu, u Gornjem Dubovcu i još je niz takvih objekata na 25 lokacija.

Nakon izglaavanja na Gradskom vijeću moći ćemo se javiti na natječaje za financiranje projekata koji bi uključivali navedene zgrade – rekao je Rajn i osvrnuo se na proširenje Poduzetničke zone Gornji Čret.

-Površinu koju smo dobili od RH, većina tih površina je pod ugovorima, a Grad i dalje dobiva upite zainteresiranih investitora. Grad je resornom ministarstvu uputio zahtjev za odobrenjem nastavak zone – kazao je Rajn i dodao kako je i tvrtka Rumenjak ishodila građevinsku dozvolu i kreće s izgradnjom stambeno-poslovne zgrade na prostoru starog kina.

-Grad Križevci u toj novoj zgradi dobiva 100 četvornih metara. Spomenuo sam i intermodalni terminal, a ključno je što je s Upravom HŽ Infrastrukture postignut dogovor da se Gradu ustupi dio postojećeg 2,4 kilometra dugog kolosijeka. Grad će preuzeti brigu o tom prostoru, ali moramo obeštetiti HŽ Infrastrukturu za izgrađeni dio – kazao je Rajn.

Konferenciji za medije nazočili su zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško te pročelnici Sandra Vuketić, Sandro Novosel, Ivan Biškup i Krešimir Brunović.