Položen kamen temeljac na mjestu gdje će se izgraditi novi Dječji vrtić u Dubravi

Općinski načelnik Tomislav Okroša, zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec, izaslanica premijera Andreja Plenkovića i državna tajnica Ministarstva znanosti i obrazovanja Iva Ivanković, izaslanik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Ivan Bota, ravnatelj Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede Mladen Fruk i ravnateljica Dječjeg vrtića Dubrava jutros su položili kamen temeljac na mjestu gdje će se izgraditi novi Dječji vrtić u Dubravi.

Prigodnim riječima, na samom početku svečanosti, svima prisutnima obratio se načelnik općine Dubrava, Tomislav Okroša. Pozdravio je sve prisutne te se svima zahvalio na dolasku.

“Odlučili smo se na jedan hrabar i odvažan korak. Jedan korak za budućnost i opstojnost Dubrave. Dodijeljeno nam je gotovo milijun eura od Agencije za plaćanje. Meni je ovo poseban dan, puno toga se radi, prije mjesec dana smo podigli vodotoranj u Dubravi koji je simboličan završetak izgradnje novog vodovoda Zagreb istok. Danas je i završila kompletna obnova i rekonstrukcija naše župne crkve. S ponosom sam to naglasio na sjednici Sabora, a s ponosom ću to i govoriti kada ne budem saborski zastupnik i načelnik općine. Ovaj projekt izgradnje vrtića trebao bi završiti 2025. godine. Danas možemo vidjeti početak gradnje, a svi možemo na 5 sekundi zažmiriti i prebaciti se u 2025. godinu i vidjeti jedan najljepši projekt, ne samo u Dubravi nego i na širem području.”- rekao je Okroša.

Svima prisutnima obratio se i zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec.

“Vjerujem da će biti još puno ovakvih projekata u Dubravi. Budite sigurni da ćete uvijek imati podršku i da ćete dobiti potporu Zagrebačke županije. Ovaj vrtić koji će biti kapaciteta 200 mladih žitelja ove općine vjerujem da će biti i kvalitetan i dobar i da će djeca biti zadovoljna. Kada su djeca zadovoljna, vjerujte mi, roditelji su još zadovoljniji. “-rekao je Kolarec

Ivan Bota kazao je kako je čovječanstvo dužno pružiti djetetu sve najbolje što može.- “Od kako sam upoznao načelnika Okrošu, zadnjih par godina ovaj vrtić je jedna od glavnih tema prilikom naših svih susreta i čestitam na ustrajnosti njemu i svima koji su bili uključeni u realizaciju ovog projekta. U misiji našeg Ministarstva glavna misao vodilja je regionalni razvoj i kroz brojne programe koje provodimo nastojimo doprinijeti ravnomjernom regionalnom razvoju.”- rekao je Bota i nadodao kako Program za sufinanciranje EU projekata je ponovno oživio nakon dvije godine i da će Zagrebačka županija sufinancirati trećinu ovog projekta. Rekao je i kako su velike prilike pred nama.

“Ovo je doista jedan radostan dan i doista trebate biti ponosni što sve vlast u Vašoj općini radi za boljitak ove sredine i žitelja ove općine. Kao logoped sam radila 12 godina u Dječjem vrtiću i meni su Dječji vrtići uvijek pri srcu jer znam koliko je truda, ljubavi i energije ulaganja u djecu, a djeca su naša budućnost. Stvaranjem boljih uvjeta, većih prostora, boljih prostora, poboljšavamo razvoj i rast, ne samo djece nego i onih koji rade s njima. “- rekla je državna tajnica Ministarstva znanosti i obrazovanja Iva Ivanković. Nadodala je i kako je ovo zaista jedan veliki projekt od 3,5 milijuna eura i kako se nada da će se ponovno svi vidjeti na istom mjestu za dvije godine kada ovaj projekt bude završen. Također, istaknula je kako se nada da će izgradnja vrtića doprinijeti rastu ove općine i boljitku svih žitelja.

Polaganje kamena temelja blagoslovio je župnik crkve Sv. Margarete u Dubravi, Mihil Gojani.