Udruga “Maslačak” Križevci potpisala novi ugovor i osigurala izvor financiranja za naredno razdoblje

Udruga “Maslačak” brine o svojim članovima kako bi im organizirala razne aktivnosti i pružila pomoć i podršku. Osnovana je upravo s ciljem pružanja socijalne podrške unapređenja kvalitete življenja osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji. Pomaže djeci i mladima s teškoćama u razvoju, osobama s intelektualnim teškoćama i njihovim roditeljima, udomiteljima i skrbnicima.

Svakodnevno se odvija Poludnevni boravak s rehabilitacijskim i radnim aktivnostima za koji je ovog tjedna potpisan novi ugovor koji omogućava pružanje socijalne usluge Poludnevnog boravka za djecu s teškoćama u razvoju i odrasle osobe s invaliditetom.

“U proteklom tjednu obradovale su nas dvije izvanredne vijesti.
Pristigle su odluke o osiguranim izvorima financiranja za naredno razdoblje.
Prvo je pristigla vijest o odobrenoj financijskoj podršci u iznosu od 16.443,88 € od strane Zaklade “Hrvatska za djecu” za projekt “Zajedno za bolje sutra” kojim ćemo osigurati provedbu aktivnosti za 15-ak djece i mladih s teškoćama u razvoju da se upozna sa zdravim načinom života, sudjeluje u sportsko-rekreativnim aktivnostima te aktivnostima slobodnog vremena.
Zatim je pristigla potvrda iz Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike o odobrenoj glavarini za 10 korisnika što znači da ćemo uskoro službeno ući u mrežu pružatelja socijalnih usluga čime će se uvelike unaprijediti kvaliteta socijalne usluge Poludnevnog boravka.
Navedena financijska sredstva predstavljaju važnu podršku za naš daljnji rad kojim ćemo nastaviti unaprjeđivati kvalitetu života naših korisnika na razinu kakvu zaslužuju, u skladu s njihovim potrebama i temeljnim pravima svakog čovjeka.”- javljaju iz Udruge “Maslačak” Križevci