Pogledajte program 13. Večeri udaraljkaša u Križevcima

Glazbena škola Alberta Štrige Križevci i udruga P.O.I.N.T.pozivaju Vas na 13. VEČERI UDARALJKAŠA U KRIŽEVCIMA koje će se održati od 15. do 17. rujna u Koncertnoj dvorani Glazbene škole Alberta Štrige Križevci.

Večeri udaraljkaša u Križevcima (VUK) nastale su 2011. godine s ciljem promoviranja domaće i inozemne udaraljkaške scene. Osim eminentnih solista udaraljkaša u Hrvatskoj i šire, koncertima se predstavljaju i udaraljkaški ansambli i sastavi, mladi talentirani studenti Muzičke Akademije u Zagrebu te učenici srednjih i osnovnih škola iz cijele Hrvatske i regije izvodeći klasični i popularani udaraljkaški repetoar. 

Na Večerima udaraljkaša do sada smo imali priliku slušati Josipa Konfica, Špelu Mastnak, Kaju Farszky, Filipa Merčepa, Francesca Mazzolenia, Luisa Camacho Montealegrea, Gregora Hrovata, Šimuna Matišića, Stanislava Muškinju, Marka Mihajlovića, Štefana Đurkovića & Flam-a Duo, Ink Experiment, Igora Lešnika i udaraljkaški ansambl biNg bang, udaraljkaški ansambl PAMAS, ansambl SUDAR, Beogradske perkusioniste te mlade udaraljkaše iz glazbenih škola u Karlovcu, Bjelovaru, Labinu, Varaždinu, Samoboru, Murskoj Soboti, Rijeci, Zagrebu i Križevcima i dr.

Program VUK202315.9. PETAK 

19 sati Koncert Odjeci udaraljki

Dane Franolić / Zagreb 16.9. SUBOTA

9.30 sati Stručni skup nastavnika udaraljki

Goran Evetović, Josip Konfic, Anita Primorac

12 sati Radionica Kreativno vježbanje na setu bubnjevaGoran Evetović / Subotica

19 sati Koncert Udaraljkaški driblingSuzana Komazin i gosti / Zagreb17.9. NEDJELJA

12 sati Radionica Zika Zika Muzikaaa! (za djecu od 4 do 6 godina)

13.30 sati Radionica Zika Zika Muzikaaa! (za djecu od 7 do 10 godina)Lucija Stanojević / Zagreb

19 sati Koncert učenikaGŠ Alberta Štrige Križevci / nastavnik Štefan ĐurkovićGŠ Pavla Markovca Zagreb / nastavnik Josip Konfic

Svi koncerti održat će se u Koncertnoj dvorani Glazbene škole Alberta Štrige, a radionice u udaraljkaškoj sobi u prizemlju
Ovogodišnji udaraljkaški festival otvaramo Koncertom studenta muzičke akademije u Zagrebu Daneta Franolića pod nazivom Odjeci udaraljki.

Subotnji program započinjemo stručnim skupom nastavnika udaraljki nakon kojeg slijedi bubnjarska radionica Kreativno vježbanje na setu bubnjeva pod vodstvom edukatora i bubnjara Gorana Evetovića iz Subotice, a središnji događaj je koncert Suzane Komazin s gostima pod nazivom Udaraljkaški dribling.

U nedjelju u podne održat će se dvije glazbene radionice (jedna za djecu od 4 do 6 godina s početkom u 12 sati, a druga za djecu od 7 do 10 godina s početkom u 13.30 sati). Radionice će voditi violinistica Lucija Stanojević iz Zagreba pod nazivom Zika Zika Muzikaaa!, a koncertom učenika iz glazbenih škola u Križevcima i Zagrebu pod mentorstvom Štefana Đurkovića i Josipa Konfica zatvaramo ovogodišnji VUK.

Upad na sve radionice i koncerte je slobodan, a pokrovitelji festivala su Ministarstvo kulture i medija Republike HrvatskeKoprivničko-križevačka županija i Grad Križevci.Sve ostale informacije provjerite na sljedećoj stranici:

https://www.facebook.com/veceriudaraljkasa