Uređena Podrumska dvorana Hrvatskog doma

Tijekom ljetnih mjeseci provedeni su radovi na uređenju Podrumske dvorane Hrvatskog doma. Radove su tim povodom obišli gradonačelnik Mario Rajn i pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, gradnju, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Krešimir Brunović u pratnji ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta Križevci Željke Šunjić.


Kako je istaknula ravnateljica, obojani su zidovi, sanirana su oštećenja na zidovima i stropovima, provedeno je akriliranje spojeva zida i stolarije, sanirana je oštećena stolarija te su postavljeni novi sanitarni elementi: pisoar, umivaonici, školjke i vodokotlići.


Nakon u potpunosti obnovljene Velike dvorane Hrvatskog doma, red je došao i na Malu/Podrumsku dvoranu Hrvatskog doma. Kako Pučko otvoreno učilište Križevci upravlja objema, dužnost nam je i iste održavati. Tako smo upravo završili radove u Podrumskoj dvorani, sredstvima Ministarstva kulture u iznosu od 13.272,28 eura, a kako je vrijednost radova procijenjena na 20.437,50 eura, razliku smo riješili vlastitim sredstvima u iznosu od 515,22 eura i sredstvima Grada Križevaca u iznosu od 6.650,00 eura. Naravno, tu obnovi nije kraj, za sljedeću godinu također ćemo prijaviti na Ministarstvo kulture drugi dio obnove, i to: saniranje parketa, renoviranje stolaca, tepih itd,“ istaknula je ravnateljica Šunjić.


Gradonačelnik je pohvalio provedene radove i dodao: „Posljednjih nekoliko godina zaista svjedočimo značajnijim ulaganjima u Hrvatski dom. Od Velike dvorane, popratnih prostorija te sada i Podrumske dvorane. Dakle, radovi su se bazirali na uređenju unutrašnjosti i sada nam predstoji uređenje i vanjske ovojnice odnosno fasade. Hrvatski dom je oduvijek bio mjesto, središte kulture te ga kao takvog trebamo čuvati i urediti.


Podrumska dvorana Hrvatskog doma je bila mjesto mnogih događanja za broj gledatelja od 150 osoba, te za odvijanje kazališnih predstava, tribina, no kako je bila u trošnom stanju, mnoga se događanja nisu mogla odvijati. Završetkom radova i nabavom sanitarnih elemenata, obnovili su se svi problematični dijelovi prostora te je tom obnovom omogućen veći broj kulturnih događanja. Osim kulturnih događanja, kako je Učilište ishodilo minimalno-tehničke uvjete za obrazovanje odraslih, programi će se sad moći odvijati i u tom prostoru.