Džem od jagoda OPG-a Kranjčević šampion na Sajmu zimnice

Na 9. Sajmu zimnice i autohtonih proizvoda na Europskom trgu u Zagrebu sudjelovalo je OPG Kranjčević iz Carevdara koje je osvojilo priznanja i diplome za svoje proizvode. Njihov džem od jagoda u kategoriji džemovi, marmelade i pekmezi okitio se titulom šampiona, a OPG-u Kranjčević dodijeljeno je i priznanje za najljepšu prezentaciju proizvoda. Prošle godine također su imali šampiona i to u pekmezu od šljiva.

-Jagode su ove godine dobro urodile, bile su vrlo kvalitetne tako da smo mogli napraviti dobar proizvod koji je proglašen šampionon sa maksimalnim brojem bodova. Zbog vremenskih prilika za šljive godina nije bila baš pogodna. No, svih naših šest proizvoda je jako dobro ocijenjeno tako da je pekmez od šljiva dobio broncu, a imamo i zlato u breskvi, ajvaru i kiseloj paprici te srebro u smokvi – rekao nam je Željko Kranjčević.

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Kranjčević u Carevdaru djeluje od 2003. godine, a bavi se još i proizvodnjom lješnjaka, oraha, češnjaka te bučinih koštica. 

S prodajom nemamo problema upravo zbog toga jer nisu velike količine nego se više baziramo na kvaliteti tako da sve uspijemo prodati i naši kupci su zadovoljni – napominje Željko Kranjčević.

Prisutni su na sajmovima te su prije nekoliko dana bili na Danima voća u Đurđevcu, a u planu je i sudjelovanje na sajmu CroAgro u Zagrebu.

Kupci sve više cijene domaće proizvode, a u studenom će proizvode OPG-a Kranjčević moći nabaviti na Obrtničkom i gospodarskom sajmu u Križevcima.