Lucija Tremski i Eleonora Črnek najbolje na natjecanju u brzini i točnosti čitanja

Od prijavljenih petaša u Osnovnoj školi Sveti Petar Orehovec najbolji rezultat postigla je Lucija Tremski, učenica 5.b, koja je u jednoj minuti pročitala 114 riječi ili  727 znakova bez ijedne greške. Ovaj rezultat Tremski je postigla  na natjecanju u brzini i točnosti čitanja organiziranom u školskoj knjižnici. U ovoj izuzetno važnoj vještini koja nam je svakodnevno potrebna, natjecali su se učenici četvrtog i petih razreda.  Među prijavljenim četvrtašima najbolji rezultat postigla je Eleonora Črnek. Ona pročitala 146 riječi ili 724 znaka, a imala je samo jednu pogrešku.

Na natjecanju je ukupno sudjelovalo 15 učenika, a 9 ih je bilo iz četvrtog razreda. Veliku čokoladu, nagradu za najbolji rezultat  učenika svakog od prijavljenih razreda, dobila je i Julija Siladi, natjecateljica iz 5. a. Članice povjerenstva natjecanja bile su učiteljice: Dubravka KosMarina Golec i Blaženka Svoboda.

Natjecanje je jedna od aktivnosti Erasmus+ projekta “Čitaj da ne ostaneš bez riječi”, a uskoro će biti vidljivi rezultati drugih aktivnosti koje su nedavno započete. /Helena Širjan, 5. a, foto: S. L./

OLYMPUS DIGITAL CAMERA