Jubilarni 20. broj Koprivničkog godišnjaka izdan u povodu obilježavanja Dana grada Koprivnice

U povodu obilježavanja Dana grada Koprivnice tradicionalno je izdan jubilarni 20. broj Koprivničkog godišnjaka.

Riječ je o informativnom biltenu u kojem su predstavljeni svi realizirani projekti vezani uz djelovanje Grada kao i projekti koji su u planu. Posebnost ovogodišnjeg izdanje Godišnjaka je retrospektiva investicija unatrag 20 godina koje su u potpunosti promijenile vizuru Koprivnice. Nositelji sadržaja su škole, vrtići, ustanove u kulturi, gradske i prigradske udruge, poduzetnici, obrtnici, umjetnici, sportaši, građani…

20. Koprivnički godišnjak su na konferenciji za medije predstavili saborski zastupnik i gradonačelnik Mišel Jakšić, uz kojeg je bila i njegova zamjenica Ksenija Ostriž i predsjednica Uprave Komunalca Nataša Tetec.

Na samom početku, svima prisutnima, obratio se gradonačelnik Grada Koprivnice, Mišel Jakšić.

“Želim zahvaliti svima koji su u zadnjih 20 godina radili, ne samo na Koprivničkom godišnjaku, nego na svim projektima koji su se radili u tih 20 godina. Zahvaljujem Sonji Markić i Petri Bijač te svim njihovim suradnicama i suradnicima koji su si dali truda da imamo ovako efektan i atraktivni godišnjak. Veliku zahvalu dugujem zamjenici, svim pročelnicima i pročelnicama, našim Upravama, Institucijama, svim onim koji rade u sustava Grada, jer da nije bilo njihovo rada i truda te srca ne bismo imali ostvarene sve one projekte koje smo ostvarili i ne bismo imali sadržaj koji možemo prezentirati našim sugrađankama i sugrađanima. Najveća zahvala ide našim sugrađankama i sugrađanima, jer da nema njih, njihovog rada i rezultata, njihovog svakodnevnog truda oko naše Koprivnice i kroz gospodarstvo, kulturu, sport, ne bismo se mogli toliko ponositi našom Koprivnicom koliko se ponosimo.”- rekao je Jakšić.

Istaknuo je kako je lajtmotiv proteklih godinu dana završetak radova na koprivničkom trgu.

“Bilo je i nas i njih koji su mislili kako nećemo završiti radove, no drago mi je da prevladava zadovoljstvo s time što je tamo napravljeno i drago mi je da sada imamo sadržaje koje možemo pokazati i s kojima se možemo dičiti.  Sa samim radovima na trgu htjeli smo poslati poruku o tome da smo spremni čuvati sve ono dobro što imamo od prijašnjih generacija, ali da, isto tako, želimo dati jedan novi duh i novu energiju cijelom Gradu.”- istaknuo je Jakšić.

Gradonačelnik je spomenuo i radove na aglomeraciji te rekao kako je grad dosta raskopan, ali da se vidi da radovi idu prema kraju i apelira na još malo strpljenja te kako sve ostale projekte svi mogu vidjeti u ovom godišnjaku.

“Ono što danas možemo najaviti kao uvod u proslavu rođendana je da je završila Javna nabava za gradnju novih vrtića Bajer i Kerešin, također završio je i postupak Javne nabave za zamjenu javne rasvjete u potpuno novu led rasvjetu. Očekuje nas još mnogo novih projekata.”- završio je Jakšić.

Predsjednica Uprave Komunalca Nataša Tetec predstavila je tehničke podatke vezane uz Koprivnički godišnjak.

“Sadržaj godišnjaka podijeljen je u nekoliko različitih cjelina. Svi troškovi pokriveni su od strane naših oglašivača kojih je bilo 35. Distribucija počinje danas i Koprivnički godišnjak stići će na vrata svih naših kućanstava, a građani besplatni primjerak mogu podići u Knjižnici i čitaonici Fran Galović, na kioscima Tiska, u Domu mladih, na Bazenima Cerine i u Komunalcu.”- rekla je Tetec.

Koprivnički godišnjak dostupan je i u digitalnom obliku na stranici godisnjak.koprivnica.hr.