Liječnici dentalne medicine Doma zdravlja KKŽ proveli edukacije u školama i vrtićima

Tko se još boji stomatologa? Mi sigurno ne…

Kako je bilo na druženju sa stomatolozima Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije bilo bi najbolje da pitamo naše najmlađe…

Naime, tijekom mjeseca rujna i listopada tim naših vrijednih stomatologa posjetio je osnovne škole i vrtiće na području Grada Koprivnice te ih educirao o važnosti higijene usne šupljine i redovitoj posjeti stomatologu kako bi očuvali blistav i zdrav osmijeh za cijeli život.

Projekt je pokrenut i financiran od strane Grada Koprivnice, pri čemu im se zahvaljujemo na inicijativi i osiguranim financijskim sredstvima koji su nužni za provedbu ovoga vrijednoga programa, a za koji se nadamo da ćemo nastaviti provođenje i u budućnosti.

Prevencija karijesa 3

Ove godine naši stomatolozi, kojima se ovim putem zahvaljujemo, timskim radom uspjeli su educirati 530-ero djece, i to trećih razreda osnovnih škola „Braće Radić“, „Antuna Nemčića Gostovinskog“, „Đure Estera“, „Podolice“ i COOR-a Podravsko sunce te dječjih vrtića „Tratinčica“, „Smiješka“, „Igre“, Svetog Josipa – Podružnica Koprivnica i COOR-a Podravsko sunce.

Edukaciju je naš vrijedni tim stomatologa proveo u samo dva mjeseca, a u timu su sudjelovali sljedeći liječnici; Nikolina Kuzmić Šelimber, dr. med. dent. i David Bijelić, dr. med. dent., Luka Repić, dr. med. dent.  i Ivana Dolić, dr. med. dent. te Karlo Pjetri, dr. med. dent. i Ana Pjetri, dr. med. dent

Važno je napomenuti da su ciljevi ovoga programa sljedeći:

Podizanje svijesti o oralnoj higijeni i prehrani,

Osvješćivanje o nužnosti redovitih kontrolnih stomatoloških pregleda.

Prevencija dentalne anksioznosti.

Smanjivanje:propisivanje antibiotika koje je inače potrebno kod teških oralnih stanja kao posljedice neliječenog karijesa,potreba za skupim ortodontskim liječenjem,straha koji se javlja kad je dijete prvi put dovedeno stomatologu zbog neizdržive boli i oticanja.

Minimiziranje posljedica dentalnih trauma nastalih u školi.

Spriječiti povećanje broja karijesa i bolesti usne šupljine tijekom ljetnih mjeseci i zimskog perioda uoči praznika gdje je praksa pokazala da nastaje najviše problema u nastajanju karijesa zbog smanjenih aktivnosti što se automatski odražava i na aktivnosti održavanja oralne higijene.

Prevencija karijesa 4

Ciljevi su svakako postavljeni, a njihovo ostvarenje će biti vidljivo na osmijesima naše djece.

Ma tko se boji stomatologa još…naši najmlađi sigurno ne…

A osmijeh…blistav, zdrav i uvijek postojan.