Koprivničko-križevačka županija ima najbolje orače u Hrvatskoj

Na 19. državnom natjecanju u oranju koje je održano prošlog vikenda u Poreču ekipa Koprivničko-križevačke županije osvojila je prvo mjesto.

Svaka je ekipa imala po dva natjecatelja – jednog s plugom ravnjakom i jednog s plugom premetnjakom, a ukupno se natjecalo 12 ekipa, uz veliku podršku i interes publike.

U kategoriji plugova premetnjaka najbolji je bio Josip Martinović iz Koprivničko-križevačke županije, u kategoriji plugova ravnjaka Željko Goldašić iz Karlovačke županije. Drugi dio ekipe Koprivničko-križevačke županije bio je Matija Konjačić, kojeg je trenirao višestruki prvak Saša Višak.

sudionici

Pozdravne riječi na početku natjecanja okupljenima uputili su državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede i izaslanik ministrice poljoprivredeTugomir Majdak, istarski župan Boris Miletić i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

Spomenimo kako je partnersku podršku ekipi Koprivničko-križevačke županije pružila tvrtka Podravka, kao i predsjednik Udruge orača KKŽ Darko Novotni te ostali članovi Udruge, uz voditeljicu Područne služne Koprivnica Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede Ministarstva poljoprivrede Tatjanu Martinović.

Josip Martinović osigurao je nastup na Svjetsko prvenstvo u oranju koje će se održati u Estoniji.

Organizatori natjecanja bili su Hrvatska udruga za organizaciju natjecanja orača (HUONO), Istarska županija, Grad Poreč-Parenzo, Ministarstvo poljoprivrede i Udruga orača Istarske županije