Mario Rajn najavio uređenje gradskih bazena i uvođenje električnih autobusa u gradu i prigradskim naseljima

U sklopu Dječjeg tjedna na Prigorskom radiju održana je emisija u kojoj su sudjelovala djeca iz križevačkih osnovnih i srednjih škola zajedno s gradonačelnikom Marijom Rajnom.

Ova emisija bila je prilika da djeca javno kažu što misle o gradu i što bi sve trebalo napraviti kako bi život djece u gradu bio što bolji.
Svoje mišljenje podijelili su Frane Marinković iz Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga, Marta Šiler iz Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci, Antonia Žepec iz Srednje gospodarske škole Križevci, Petar Korša iz Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci, Maša Miklin iz Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Križevci i Magdalena Božić iz Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci te tom prilikom postavili pitanja gradonačelniku oko javnog prijevoza, bazena, parkova, nastave u jednoj smjeni i brojna druga.

Antonia Žepec iz Špiranca pitala je hoće li Grad uvesti autobusni prijevoz od željezničkog kolodvora do Gornjeg grada.

Križevački gradonačelnik Mario Rajn rekao je kako je definirano nekoliko linija koje uključuju prigradska naselja. -Sljedeće godine idemo s pilot programom, a to će biti električni autobusi i s barem dva autobusa ćemo pokriti smjer od željezničkog kolodvora prema groblju i jedan bi trebao biti u Svetom Ivanu Žabnu, jer dosta učenika putuje iz Svetog Ivana Žabna prema školama u Bjelovaru. To je i neka ekskluziva i to bi se trebalo naći u drugom proračunu.

Moram spomenuti da bi autobusne linije trebale pokriti cijeli urbani dio grada i cijeli ovaj potez prema Svetom Ivanu Žabnu – kazao je Rajn i osvrnuo se na pitanja vezana na gradske bazene.

-Plan je srediti gradske bazene na bitno drugačiji način i produljiti sezonu. Cilj je geotermalnu energiju spustiti u gradski bazen. Ima mjesta na zemlji koja su puno hladnija gdje su bazeni polunatkriveni i gdje se ljudi kupaju u toploj vodi. Ove godine je bazen kratko radio, htjeli bismo upravljati bazenom ubuduće i osuvremeniti bazen s dodatnim sadržajima. Nije moguće potpuno zatvoriti bazen na postojećoj lokaciji – rekao je gradonačelnik i dodao kako je na popisu gradskih prioriteta izgradnja nove osnovne škole, uvođenje jednosmjenske nastave, ali i postavljanje umjetne trave kod Gradskog stadiona.