U Križevcima održan prijem za djecu koja su sudjelovala na državnim i međunarodnim natjecanjima

Povodom Dječjeg tjedna gradonačelnik Mario Rajn danas je u Velikoj dvorani Hrvatskog doma održao prijem za djecu koja su u ovoj godini sudjelovala na državnim i međunarodnim natjecanjima.


Prijemu su tako prisustvovala djeca iz Atletskog kluba Križevci, Boksačkog kluba Ronin, Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci, DVD-a Đurđic, Filip i Ivan Martić, učenici Glazbene škole Alberta Štrige Križevci, Karate kluba KTC, Košarkaškog kluba „Radnik“ Križevci, Križevačke mažoretkinje, ekipa M. Livada, Marko Jelušić, Motociklistički klub Križevci, Osnovna škola Ljudevita Modeca, Osnovna škola „Vladimir Nazor“, Plesni centar Ritam, Plesni studio Mali i veliki, Srednja gospodarska škola Križevci, Srednja škola „Ivan Seljanec“ Križevci, Stolnoteniski klub Križevci, Streljački klub Križevci 1252, Šahovski klub Križevci te Učenički dom Križevci zajedno s mentorima, trenerima i ravnateljima.


Više od 300 nagrađene djece je na početku pozdravio gradonačelnik Mario Rajn istaknuvši kako dupkom ispunjena Velika dvorana govori o uspješnosti križevačke djece: „Kada govorimo o uspjehu i vještinama, često prelazimo preko činjenice da se iza toga kriju mukotrpni sati vježbe, ulaganja truda i odricanja. Na današnji dan obilježavamo i Svjetski dan učitelja. Budite sigurni da su vas vaši učitelji i mentori itekako vješto pratili, utkavši u vas sva svoja znanja, sva svoja iskustva, nastojeći da naša društvena zajednica prosperira u vašem radu. Kada pogledate iza sebe , sjetite se svih onih kišnih dana kada vam se i nije išlo na trening, sjetite se i onih trenutaka kada možda rezultati nisu bili onakvi kakvim ste ih zamišljali. Danas ste nagrađeni i danas slavimo vaše uspjehe.”

Ujedno je uputio čestitke svim učiteljima povodom Svjetskog dana učitelja koji se obilježava upravo danas, 05. listopada.


Djecu je pozdravila i dječja gradonačelnica Maria Kranjec: „Hvala svima što ste došli i jako vas je lijepo vidjeti u ovako velikom broju. Od srca čestitam svima koji su ostvarili ovaj veliki uspjeh te se nadam da će se niz pobjeda i uspjeha nastaviti i dalje.”