Otvoren je Natječaj za prijavu Naj-akcije 2023.

Središnji koordinacijski odbor programa “Gradovi i općine – prijatelji djece” poziva gradove i općine uključene u Program da provedu i prijave Naj-akcije u svome gradu ili općini.

Od svakog se grada i općine koji sudjeluju u programu, očekuje da u okviru svoje ukupne planirane godišnje aktivnosti odabere, osmisli i provede novu aktivnost, koju u toj godini ocijeni najpotrebnijom i najkorisnijom za djecu.

U 20 godina provedbe Naj-akcija, prijavljeno ih je više od 800, a svake godine ova brojka raste u gradovima i općinama diljem Hrvatske.

Opis i rezultate Vaših Naj-akcija dostavite Središnjem koordinacijskom odboru koji će imenovati posebno Stručno povjerenstvo za vrednovanje pristiglih akcija. Na osnovu rada Povjerenstva, Središnji KO će dodijeliti javno društveno priznanje u obliku posebne Povelje ili Pohvale za najoriginalnije lokalne akcije za dotičnu godinu.

Prijedlog/e „Naj–akcije/a 2023.“ za dotičan grad/općinu sa svim prilozima (fotografije, DVD, isječci iz novina i sl.) dostavite na priloženom obrascu za prijavu najkasnije do 25. listopada 2023. Središnjem koordinacijskom odboru akcije Gradovi i općine – prijatelji djece, sa sjedištem u Savezu DND, Amruševa 10/IV, 10000 Zagreb, s naznakom „Za Naj-akciju 2023.“ Natječaj se odnosi samo na one gradove i općine koji sudjeluju u programu „Gradovi i općine – prijatelji djece“.

Prosudbena komisija će ocijeniti zaprimljene Naj-akcije te dati svoje prijedloge za vrstu priznanja, a o samom proglašenju dobitnika i uručivanju Povelja/Pohvala ćemo Vas naknadno obavijestiti.

Na poveznicama preuzmite kriterije Natječaja i Obrazac za prijavu Naj-akcije.

final_Naj-akcija-2023._kriteriji.pdf

final_Naj-akcija_2023._Obrazac_opis-projekta.doc