Stručnim predavanjima započeli 25. Dani voća Koprivničko-križevačke županije

U prostorima Galerije Stari grad Đurđevac jučer su održana stručna predavanja, čime je započela najznačajnija županijska manifestacija posvećena voću i voćnim prerađevinama – jubilarni 25. Dani voća Koprivničko-križevačke županije.


Uvodno je predavače i goste pozdravio pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac koji je istaknuo važnost promocije i očuvanja voćarske proizvodnje, koju Županija potiče i promovira nizom mjera i programa. Predavanjima je prisustvovao i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu iz Zagrebačke županije Josip Kraljičković, voditeljica Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede u Ministarstvu poljoprivrede Tatjana Martinović te brojni drugi gosti.

Teme stručnih predavanja bile su:

-Osvrt na 25 godina manifestacije Dana Voća – koju su predstavili viši stručni savjetnici Tanja Lasić Jašarović i Leon Golub iz Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede Ministarstva poljoprivrede

-Prezentacija trogodišnjeg projekta očuvanje i revitalizacija tradicionalnih voćnih vrsta i sorti – koju je predstavila dr. Martina Babojević iz Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

-Mjere ruralnog razvoja – koje je predstavila Andrea Laklija, voditeljica odjela za razvoj konkurentnosti poljoprivrede i šumarstva Ministarstva poljoprivrede.