Grad Đurđevac 5. godinu za redom među najuspješnijima po povlačenju EU sredstava u Hrvatskoj

Portal gradonačelnik.hr objavio je najnovije podatke vezane uz najuspješnije gradove u RH po povlačenju sredstava iz Europe. Grad Đurđevac se već pet godina za redom nalazi među deset najuspješnijih gradova u Hrvatskoj kojima to uspijeva.

Na nacionalnoj ljestvici Grad Đurđevac je zauzeo visoko 10. mjesto s čak 2.261,70 kn povučenih EU sredstava po stanovniku odnosno ukupno preko 16 mil. kuna osiguranih sredstava iz EU fondova za projekte.

-Jedini od gradova imamo kontinuitet realizacije velikih projekata iz godine u godinu. I dalje nastavljamo s provedbom EU projekata i prijavama na natječaje koji će se raspisivati iz EU fondova. Grad Đurđevac uspješnim korištenjem EU sredstava podiže standard u svim segmentima: od predškolskog i školskog odgoja i obrazovanja preko gospodarstva (poduzetničke zone, inkubator), javne, komunalne i sportske infrastrukture, i socijalnih usluga. Najnoviji projekti usmjereni su na brigu za starije sugrađane, socijalno ugrožene sugrađane, kao i  ozelenjivanje zelenih površina. Cilj i vizija je Đurđevac kao uspješan, moderan i održiv grad pogodan za život u kojem svaki građanin može ostvariti sve svoje potencijale – istaknuo je za portal gradonačelnik Hrvoje Janči.

U 2023. Grad Đurđevac nastavlja ulaganje u DV Maslačak za koji su osigurana sredstva za dogradnju 8 vrtićkih skupina te je izgrađen bazen s uređenim okolišem i kupolom za potrebe vrtićaraca. Uspješno su osigurana i sredstva za energetsku obnovu tri područne škole, a ono na čemu se intenzivno radilo početkom godine uspješno je prijavljen projekt izgradnje i opremanja Centra za starije osobe Đurđevac što je iza aglomeracije najveći projekt koji se provodi na području Grada vrijednosti iznad 6.100.000 eura.