U Đurđevcu će se održati stručni skup za 200 liječnika, medicinskih sestara i tehničara

Ove subote i nedjelje u Domu kulture Đurđevac će biti domaćin za preko 200 djelatnika u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, liječnika, medicinskih sestara i tehničara na velikom stručnom skupu koji organizira dr. Ivica Jendrašic, specijalist opće kirurgije, ortopedije i traumatologije i subspecijalist traumatologije.

– Dolaze nam renomirani predavači i gosti iz cijele Hrvatske, a to je prvi skup ovakvog obima i s temom o zbrinjavanju rana koji je organiziran u našoj županiji. Bit će to tečaj koji je zamišljen kao kombinacija predavanja i radionica. Planirano je 20-ak predavanja i osam radionica, a vodit će ih preko 20 govornika i demonstratora. Tečaj je namijenjen prvenstveno djelatnicima u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, patronažnoj službi, zdravstvenoj njezi u kući i domovima za starije i nemoćne osobe gdje su takvi problemi najčešći, najavio  je dr. Ivica Jendrašic, đurđevački liječnik u privatnoj praksi obiteljske medicine u Đurđevcu, suradnik kirurškog odjela bjelovarske Opće bolnice te suradnik nekoliko privatnih poliklinika.

Uz stručni skup, sudionici će u Domu kulture moći vidjeti i izložbu fotografija dr. Darka Kekelja, člana Foto kino kluba Picok iz Đurđevca.