Počeli radovi na rekonstrukciji krovišta na utvrdi Starog grada u Đurđevcu

Postavljene skele oko kule Staroga grada, đurđevačkog zaštićenog spomenika kulture, znak je da je počela realizacija projekta na njegovoj vanjskoj zaštiti i obnovi. U sklopu cjelovitog uređenja utvrde i prostora oko nje, Grad Đurđevac od 2021. godine prijavljuje sufinanciranje na natječaje Ministarstva kulture i medija RH. Projektom rekonstrukcije krovišta na utvrdi Stari grad osiguran je sav crijep za krovište, a ove godine novom potporom vrijednom 53.089,12 eura nabavljen je sav potreban materijal za rekonstrukciju krovišta, odnosno tesarske, limarske i izolaterske radove.

– Nakon provedenog postupka javne nabave, može se početi s radovima obnove koji bi trebali biti završeni do sredine druge godine, točnije do 15. lipnja 2024. godine – najavio je Martin Mahović, voditelj Odsjeka za javnu nabavu Grada Đurđevca.

Ukupna investicija projekta vrijedna je 133.000,00 eura, a kako bi povećao potporu Ministarstva kulture i medija za sljedeću godinu, Grad Đurđevac prijavio je već završnu fazu radova na rekonstrukciji krovišta na otvoreni natječaj Ministarstva.