Gradonačelnik Rajn predstavio Križevce na konferenciji Energetske zajednice građana – zašto stojimo na mjestu

Na poziv organizatora RESET – Centra za održivu energetsku tranziciju i Fondacije Heinrich Boll, gradonačelnik Mario Rajn sudjelovao je u Sarajevu na konferenciji pod nazivom „Energetske zajednice građana – zašto stojimo na mjestu?“.


Konferencija je bila posvećena građanskoj energiji, a okupila je preko 80 predstavnika lokalnih zajednica, nevladinih organizacija, regulatornih agencija, elektroprivrednih poduzeća i međunarodnih organizacija.


U sklopu konferencije održan je panel pod nazivom „Lokalne inicijative, iskustva i planovi u razvoju energetskih zajednica građana“ na kojem su panelisti bili gradonačelnik Mario Rajn, Jelena Nikolić ispred Elektropionira, Zoran Kordić ispred Zelene energetske zadruge i načelnik općine Lopare Rado Savić.
Gradonačelnik je govorio o tome kako je cilj grada postati energetski neovisan grad do 2030. godine i pojasnio kako Križevci to planiraju postići te koliko i na koji način su građani uključeni u ovaj cilj grada.


Zaključak panela bio je da se kroz kreativna rješenja i inicijative ubrzano i uspješno radi na pitanjima energetske tranzicije i s građanima što je samo potvrda da postoji interes, volja i pozitivna energija potrebna za promjene.