Općina Dubrava osigurala sredstva za božićnice za srednjoškolce, umirovljenike, nezaposlene i korisnike zajamčene minimalne naknade

Jučer je u dubravskom Kulturnom centru održana 24. sjednica Općinskog vijeća Općine Dubrava. Načelnik Dubrave Tomislav Okroša osvrnuo se na najvažnije odluke.

-Na dnevnom redu je bilo 11 točaka s nizom kvalitetnih odluka za poboljšanje života na području Općine Dubrava. Bili smo među prvima u Hrvatskoj i ove godine nastavljamo s božićnicom za srednjoškolce. Božićnica za sve srednjoškolce iznosit će 70 eura, a božićnicu će dobiti svi umirovljenici i nezaposlene osobe te korisnici zajamčene minimalne naknade.

Božićnice za umirovljenike s mirovinom ispod 300 eura iznosit će 30 eura, a umirovljenici s većom mirovinom od 300 eura dobit će 20 eura, kao i nezaposleni i korisnici zajamčene minimalne naknade – rekao je načelnik.

Okroša je rekao kako je u proračunu osigurano 30 tisuća eura za sve mlađe od 45 godina. -Sredstva su namijenjena za obnovu i rekonstrukciju nekretnina ili kupnju zemljišta ili nekretnine. Ta mjera vrijedi i za one koji nisu stanovnici Općine Dubrava, ali imaju uvjet da u roku od 6 mjesece ili 3 godine, ovisno o mjeri, prebace prebivalište na općinsko područje. Radi se o 1500 eura za adaptaciju i rekonstrukciju te 2000 eura za kupnju nekretnine. Svake godine je velik interes za ovu mjeru – rekao je Okroša i osvrnuo se na Advent u Dubravi.

-Svaki vikend planiramo koncerte popularnih pjevača, bendova i čitav niz zanimljivoti za one najmlađe. Advent bi se održavao na Dudnjaku i trajat će od 1. prosinca do Nove godine. Općina Dubrava će prvi puta organizirati doček Nove godine, a bit će i veselje na Badnjak – kazao je Okroša.

Načelnik je na kraju napomeuo kako je podizanje vodotornja u Dubravi krajem kolovoza bio obilježen završetak radova na izgradnji novih 54 kilometra nove vodovodne mreže, a bit će više od 1000 besplatnih priključaka za sve stanovnike. Projekt obuhvaća 22 naselja. Izvan tog projekta su Nova i Stara Kapela, Svinjarec, Habijanovac i Pehardovac, ali oni će biti obuhvaćeni  u drugoj fazi realizacije – poručio je Okroša i pozvao stanovnike da se jave za besplatan priključak te da su obrasci na interentu i u zgradi vrbovečkog Komunalca.