Povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana na koprivničkom gradskom groblju položeni vijenci i zapaljene svijeće

Na koprivničkom Gradskom groblju „Pri Svetom Duhu“ kod Velikog križa jučer su povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana  u organizaciji Koprivničko-križevačke županije položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na stradale hrvatske branitelje i civilne žrtve iz Domovinskog rata.

U ime Koprivničko-križevačke županije vijenac su položili župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić i predsjednik Županijske skupštine Damir Felak.

IMG 4128

Vijence su položili i predstavnici Ministarstva hrvatskih branitelja Područnog odjela Koprivnica, Ministarstva obrane Republike Hrvatske, Ministarstva unutarnjih poslova, predstavnici obitelji poginulih i nestalih branitelja te Grada Koprivnice.

IMG 4075

Počast paljenjem svijeća odali su predstavnici županijskih braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata, dok je molitvu i blagoslov predvodio velečasni Ozren Bizek.

IMG 4197

Nakon polaganja vijenaca služena je sveta misa zadušnica za stradale branitelje i civilne žrtve u kapeli Svetog Florijana, kojoj su uime Županije prisustvovali župan Koren i zamjenik Ljubić te pročelnica Melita Ivančić.

JMG 3

Dodajmo kako su mobilni timovi Koprivničko-križevačke županije, MORH-a, MUP-a i Područnog odjela Koprivnica Ministarstva hrvatskih branitelja zapalili svijeće na svim mjesnim grobljima na području županije braniteljima koji su smrtno stradali u obrani suvereniteta Republike Hrvatske.