Svečanom sjednicom Gradskog vijeća proslavljen 667. rođendan Grada Koprivnice

U dvorani Domoljub u petak 3. studenog je održana svečana sjednica koprivničkog Gradskog vijeća povodom 667. rođendana Grada Koprivnice. Svečanosti su uz brojne uzvanike ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali župan Darko Koren sa zamjenikom Ratimirom Ljubićem, predsjednik Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije Damir Felak te pročelnica Melita Ivančić.  

Sjednicu je putem videopoziva otvorio predsjednik Gradskog vijeća Grada Koprivnice Ivan Pal koji je, uz rođendansku čestitku stanovnicima Koprivnice, svim članicama i članovima Vijeća zahvalio na sudjelovanju u donošenju odluka i konstruktivnoj suradnji tijekom godine kako bi građani imali još bolje i kvalitetnije uvjete za život.

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić je potom u govoru naglasio kako je Koprivnica svjesna odgovornosti i značaju koji ima za Podravinu i Prigorje.

IMG 4375

„Gotovo 60 posto radnih mjesta u županiji je smješteno na našem području i ovo je uistinu mjesto koji mnogi smatraju najboljim za život. Tome pridonosi ne samo gospodarski uzlet već i briga koju pokazujemo za sve društvene skupine, zelena tranzicija i ekološka osjetljivost, energetska održivost. Bez mladih nema budućnosti stoga ulažemo u infrastrukturu i ne mislim stati, izgradit ćemo dva nova vrtića, proširiti OŠ Braća Radić, podići kapacitete Sveučilišta Sjever, kroz ITU mehanizam učiniti nove iskorake. Nastavljamo borbu za cestu, učenički i studentski dom, a to možemo samo zajedničkim naporima jer pred nama je intenzivno putovanje“, poručio je gradonačelnik Jakšić.

Čestitku povodom Dana Grada Koprivničankama i Koprivničancima uputio je i župan Darko Koren koji je istaknuo kako je Koprivnica lokomotiva koja vuče prema naprijed te je izrazio zadovoljstvo što svi dijelimo isti cilj, a to je razvitak Koprivnice i svih krajeva županije.

IMG 4412

„Mnogo toga se napravilo na području grada i na tome vam svima od srca čestitam. Županija također doprinosi toj priči jer nam je važno da županijsko središte bude ogledni primjer, što ono u mnogim primjerima uistinu i jest. Kada uz sve što ste izgradili pogledamo i CEKOM te bolnički kompleks, u Koprivnici se ima što vidjeti. Sliku će još upotpuniti i nova zgrada Srednje škole, učenički i studentski dom, ovo je vrijeme investicija i drago mi je što živimo u političkom skladu s istim ciljem. U ovom vremenima je to više nego potrebno, vjerujem da je pred nama još mnogo projekata koji će biti na ponos Grada i Županije“, poručio je župan Koren uz čestitku na 667. rođendanu.

20231103 121614

U ime gradonačelnika i načelnika čestitku Gradu uputio je gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj, a prigodnim riječima su se obratili i ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica, izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića te predstojnik Ureda predsjednika Republike Hrvatske Orsat Miljenić, izaslanik predsjednika RH Zorana Milanovića. U sklopu sjednice, kojoj su prisustvovali i general Mladen Markač kao izaslanik predsjednika Sabora RH, brojni predstavnici gradova i općina, ravnatelji županijskih i gradskih ustanova, prijatelji iz susjednih država te uglednici iz društvenog, gospodarskog, političkog i javnog života grada, dodijeljena su i Javna priznanja Grada Koprivnice – Medalje Grada Koprivnice i Plaketa Grada Koprivnice, a  sve dobitnike možete vidjeti OVDJE. Dodajmo na kraju kako su svečanost glazbenim programom upotpunili Marko Košutić, Marin i Rajnard Hrašćanec te Marta Redžep.