Predstavljena knjiga “Srcem za ranjenu Hrvatsku: Medicinske sestre i medicinski tehničari u Domovinskom ratu – svjedočenja“

U prostoru dvorane Domoljub predstavljena je knjiga “Srcem za ranjenu Hrvatsku: Medicinske sestre i medicinski tehničari u Domovinskom ratu – svjedočenja“ autora Ivice Radoša.

Događanju je prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić, a okupljanje je organizirala medicinska sestra i članica Upravnog vijeća OB dr. Tomislav Bardek Ljiljana Sambol, čije se svjedočanstvo nalazi u knjizi.

20231115 110316

Kao što je pojašnjeno na predstavljanju, na preko 400 stranica nalaze se svjedočanstva onih koji su u najtežim trenucima borbe za slobodu i samostalnost Hrvatske dali svoj obol obrani domovine. Medicinske sestre i tehničari ugradili su sebe, svoj poziv i znanje u temelje slobode Hrvatske, a njihova svjedočanstva trajno zabilježena ovom knjigom.

20231115 105900

Okupljenima se obratila predsjednica Glavnog vijeća Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara Anica Prašnjak, a dodajmo kako su predstavljanju prisustvovali i zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž, brojni ravnatelji zdravstvenih i drugih ustanova, predstavnici medicinske struke te učenici medicinskih smjerova.