Predstavljeni Dani okusa Podravine i Prigorja, a županijskoj Udruzi invalida uručena vrijedna donacija

U prostorijama hotela Zlatan u Koprivnici u srijedu je održano predstavljanje programa Dana okusa Podravine i Prigorja, koji se održavaju u sklopu projekta Okusi hrvatske tradicije. U sklopu predstavljanja ove manifestacije, Udruzi invalida Koprivničko-križevačke županije svečano je uručen ček s donacijom vrijednosti 3.730 eura, a riječ je o sredstvima koja su prikupljena na nedavno održanoj 16. Velikoj martinjskoj špelanciji.

Organizator događanja bila je županijska Turistička zajednica, a prisustvovali su župan Darko Koren, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, pomoćnica direktora Zajednice Kirstina Sočev, predsjednik županijske Udruge invalida Miroslav Mačković, Maja Šimenc, voditeljica nacionalnog projekta Okusi hrvatske tradicije, Ivana Katanović iz Lovačke kuće Sokolovac, Nikolina Lončar iz Hotela Zlatan, Mario Fuček koji je predstavljao Pivnicu Stari grad Đurđevac te Danijel Dugina uime Hotela Picok Đurđevac, odnosno Đurđevečke Iže. U projekt Dana okusa Podravine i Prigorja još su uključeni Gornjevinska klet iz Križevaca i Pivnica Kraluš iz Koprivnice.

IMG 6401 kopija

U osvrtu na humanitarni karakter manifestacije Velike martinjske špelancije, pomoćnica direktora Sočev kazala je kako se svake godine nastoji pomoći, a prikupljena sredstva zasigurno će doprinijeti radu Udruge. Donaciju je predsjedniku Mačkoviću svečano uručio župan Koren, pohvalivši Udrugu na svim aktivnostima koje provodi:

„Naši sugrađani mogu biti zadovoljni da u svom okruženju imaju udrugu koja s toliko entuzijazma brine o svojim članovima.“

Što se tiče programa Dana okusa Podravine i Prigorja, on se održava u sklopu projekta Okusi hrvatske tradicije, gdje se predstavljaju tradicionalna domaća jela. Restorani Lovačka kuća Sokolovac, Hotel Zlatan, Pivnica Stari grad Đurđevac, Hotel Picok – Đurđevačka iža, Gornjevinska klet i Pivnica Kraluš će u razdoblju od 17. studenog do 3. prosinca imati posebno pripremljeni meni od tradicionalnih jela, koji će se u navedenom razdoblju moći kušati po pristupačnim cijenama.

„Tema je kontinentalni turizam i sve ono što ga prati. Turizam obično percipiramo kroz Jadran, koji ima neke svoje limite, dok kontinentalni turizam još uvijek ima prostora za napredak. Svaki takav poticaj doprinosi da se taj prostor smanji i da se zapravo kontinentalne destinacije u turizmu postanu atraktivne i dobe svoje prostor, a i da na kraju oni koji se time bave zapravo osjete nešto što je i za njih dobro“, istaknuo je župan.

„Samo sudjelovanje za naše ugostitelje je besplatno, a Županija pokriva sve troškove sudjelovanja kao i medijske kampanje. Cilj nam je promovirati domaću eno i gastro ponudu“, dodala je pomoćnica direktora Sočev, a voditeljica projekta Okusi hrvatske tradicije Maja Šimec je kazala: „Ideja projekta je da ova oznaka Okusi tradicije u restoranima označava gostu da ovdje mogu pojesti tradicionalna lokalna i autohtona jela. Ukupno je 117 restorana uključeno, a mi se zajedno trudimo da ta sva jela i recepti ne ostanu zaboravljeni“.

U pripremi su i tematske radionice na koje se može svatko besplatno prijaviti županijskoj Turističkoj zajednici, a svaki je restoran zatim predstavio meni koji nudi.