Gradonačelnik Rajn održao sastanak s gradonačelnikom Jančijem na temu energetske neovisnosti

Grad Đurđevac, 26. siječnja 2024. godine bit će domaćin velike poslovne konferencije na temu energetske neovisnosti. Grad partner bit će Grad Križevci. Povodom organizacije velikog događaja, u petak su u križevačkoj Gradskoj upravi radni sastanak održali  gradonačelnik Grada Križevaca Mario Rajn i gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči.

Gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči rekao je kako su Križevci i Đurđevac predvodnici energetske neovisnosti u Hrvatskoj istaknuvši kako je energetska samodostatnost iznimno potrebna. “Svaka lokalna jedinica mora se organizirati na način da uskladi cijenu energije i cijenu svojih usluga te da osigura vlastite kapacitete za samodostatnost samih institucija, uglavnom kroz solarne panele na krovovima, to mora postati praksa u svim gradovima. U Đurđevcu radimo korak dalje i u potencijalima geotermalne energije, a to su samo neke od tema koje planiramo potencirati na poslovnoj konferenciji,” kazao je gradonačelnik Janči.

Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn istaknuo je kako Križevci uspješno idu prema cilju da budu energetski neovisni grad do 2030. godine. “Nakon postavljanja solarnih elektrana, u novoj godini ćemo na ulazu u grad postaviti veliku fotonaponsku elektranu u koju ćemo uključiti građane. Đurđevac i Križevce osim neovisne energetike, između ostalog spaja i neovisno vođenje gradova. To je jedini dobar smjer za budućnost Lijepe naše,” naglasio je gradonačelnik Rajn.