Križevcima dodijeljena Povelja za uspješno provedenu Naj-akciju 2023.

Središnji koordinacijski odbor Programa „Gradovi i općine – prijatelji djece“ je na svečanom savjetovanju koje je održano u utorak, 19. prosinca dodijelio Križevcima Povelju za Naj-akciju 2023.


Riječ je o programu „Okolišna olimpijada – Igrom i znanjem do zelenih Križevaca“ koju je provelo Komunalno poduzeće d.o.o., a na natječaj Saveza prijavio Koordinacijski odbor akcije „Grad Križevci – prijatelj djece“.

Okolišna olimpijada jedna je nova manifestacija koja će prema pozitivnim reakcijama sudionika i građana prerasti u tradicionalnu i održavati se svake godine u sklopu Dana planeta Zemlje. Program je okupio 400 učenika koji su kroz igru i druženje učili o važnosti
zaštite okoliša s naglaskom na održivog gospodarenje otpadom i klimatske promjene.

Kombinacija igre, učenja i sportskih aktivnosti jedan je od najboljih metodoloških pristupa savladavanju novih znanja i vještina te jedan od koraka Grada Križevaca i Komunalnog poduzeća d.o.o. prema putu ostvarenja globalnih ciljeva za održivi razvoj.

Grad Križevci jedan je od gradova koji od 2017. godine redovito osvaja priznanja i povelje za uspješno provedene akcije za djecu dok od 2018. godine nosi status grada – prijatelja djece.