Održan prigodni domjenak Grada Đurđevca koji s puno optimizma kreće prema novoj 2024. godini

U blagdanski uređenom prostoru Velikog salona Muzeja Grada Đurđevca, gradonačelnik Hrvoje Janči i predsjednik Gradskoga vijeća Željko Lacković već tradicionalno organizirali su prigodni domjenak i druženje za kraj još jedne uspješne godine. Uz gradske vijećnike, svečanom druženju prisustvovali su predstavnici gospodarskog, kulturnog, sportskog, društvenog i javnog života grada Đurđevca i Županije te suradnici i poslovni partneri.

Rezimirajući 2023. godinu, gradonačelnik Hrvoje Janči naglasio je da je Grad Đurđevac od 2014. po kontinuiranoj uspješnosti u povlačenju europskih sredstava deveti u RH, čime je uspio podići i doseći prosjek europskog standarda u svim segmentima gospodarskog, društvenog, socijalnog i komunalnog života i osigurati kvalitetu života za sve građane.

– Dostigli smo prosjek Europske unije i imamo razinu europskog grada pogodnog za život svih kategorija stanovnika i svih dobnih skupina. To ne bi bilo moguće bez naših ljudi, bez brojnih pojedinaca, udruga, institucija i naših prijatelja diljem Hrvatske kojima je stalo da se naš grad kontinuirano razvija, rekao je gradonačelnik Janči te zahvalio svima na doprinosu, uz želju da se suradnja i rad za Đurđevac nastavi i dalje.

– Đurđevac uspješno stvara novu, bolju sliku o sebi, kao grad koji je poželjno mjesto za život i stvaranje budućnosti, rekao je uvodno predsjednik Gradskoga vijeća Željko Lacković i pritom podsjetio na novi strateški dokument Europske komisije, Uredbu o obnovi prirode. – U Đurđevcu ne moramo se brinuti za radna mjesta i za budućnost jer živimo na takvom prostoru, između Drave i Bilogore, gdje su ljudi oduvijek znali živjeli u skladu s prirodom. Europska komisija s novom Uredbom o obnovi prirode daje nam dodatnu priliku za napredak i razvoj, Moramo se pobrinuti da našoj djeci i unucima ostavimo zdravo okružje, rekao je Željko Lacković te svima poželio puno uspjeha u novoj godini uz želju da sve buduće odluke donose sa srcem i s puno više optimizma.

Sve prisutne goste pozdravila je i ravnateljica Muzeja grada Đurđevca Edita Janković Hapavel, a prigodnim božićnim napjevima domjenak su obogatile članice ŽVS Đurđevčice.