U Križevcima započeo tečaj za trudnice

Dom zdravlja Koprivničko-križevačke županije organizirao je u Ispostavi Križevci tečaj za trudnice koji je započeo u ponedjeljak i polazi ga sedam trudnica uz podršku njihovih partnera. 

Cilj tečaja je prenijeti ženama, budućim majkama, rodiljama, informacije o tome što se sve odvija za vrijeme trudnoće te što se događa u porodu i o skrbi za dijete po povratku iz rodilišta. Danas u moderno doba, kada su informacije dostupne sa svih mogućih strana, ovo je pokušaj da to bude s jedne stručne strane preneseno na pravi način i da ne bude krivih informacija. Zamišljeno je da tečaj bude interaktivan i da trudnice dobiju odgovore na sva pitanja koja ih zanimaju – kaže Nino Ivanuša, pomoćnik ravnateljica za kvalitetu zdravstvene zaštite u Domu zdravlja Koprivničko-križevačke županije. 

Predavačice na tečaju su ginekologinja dr. Slavica Kozminčuk Horvat, pedijatrica dr. Zdenka Škorić Kovačić, prvostupnica fizioterapije Melita Kopilović i prvostupnica sestrinstva Valentina Mikulčić.

– Ovaj trudnički tečaj je osmišljen u trajanju od četiri dana za trudnice i njihove partnere koji su došli kao podrška. Ovo je tek početak, a svi zainteresirani mogu se javiti patronažnoj službi i ovisno o potrebi će se tečaj opet održavati. Tečaj je predviđen za trudnice između 32-og i 36-og tjedna trudnoće pa nam se sve zainteresirane mogu javiti – napominje Valentina Mikulčić, prvostupnica sestrinstva u patronaži Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije Ispostavi Križevci.