U Vrbovcu održan prijem za učitelje, nastavnike i profesore koji su otišli u zasluženu mirovinu

Zagrebačka županija je u vrbovečkoj dvorani Gold Exclusive organizirala prijem za učitelje, nastavnike i profesore koji su cijeli radni vijek poučavali, odgajali i usmjeravali djecu i mlade, a koji su tijekom ove i prethodnih godina otišli u zasluženu mirovinu.

Druženje je bilo posvećeno učiteljima koji su nadareni skromnošću, jednostavnošću, čuđenjem i čašću odgojili generacije mladih ljudi izvrsnih osobina i koji su cijeli radni vijek proveli u osnovnim i srednjim školama Zagrebačke županije, prenoseći svoje znanje i iskustvo na mlade

Na samom početku svečanosti, sve prisutne pozdravio je zamjenik župana Zagrebačke županije, Ervin Kolarec.

“Radost je danas biti ovdje s Vama. Ovaj dan posvećujemo Vama, ljudima koji ste cijeli svoj radni vijek brinuli o našoj djeci. Ne samo da ste bili učitelji, nego ste, na neki način, našu djecu educirali ali ste im i pomagali u njihovom odrastanju. Znam koliko je to težak i zahtjevan posao. Znam koliko Vi učitelji dajete sebe da bi pomogli društvenoj zajednici, da bi pomogli onima koji su budućnost naših gradova i općina, ali i budućnost naše Zagrebačke županije. Od srca Vam zahvaljujem na svemu što ste dali u Vašem radnom vijeku i zaslužili ste da ove umirovljeničke dane provedete u miru i radosti. Zagrebačka županija je godinama stvarala kvalitetne i dobre preduvjete gradeći brojne škole i školsko-sportske dvorane upravo kako bi našoj djeci omogućili kvalitetno obrazovanje, pa i Vama nastavnicima da imate kvalitetne uvijete da ih možete na kvalitetan način učiti i provoditi vrijeme u ugodnim i kvalitetnim prostorima. Zagrebačka županija uvijek s ponosom ističe da ste Vi ti koji stvarate dodatnu vrijednost našoj Zagrebačkoj županiji i na svemu Vam hvala što ste učinili u svom radnom vijeku. Želim Vam da umirovljeničke dane provedete sa svojim obiteljima, ali u radosti i veselju, a ponajprije da budete živi i zdravi. S obzirom da smo ušli u predblagdansko vrijeme, uime Zagrebačke županije svima želim Sretan i blagoslovljen Božić te sretnu, veselu i, prije svega, zdravu Novu godinu.”-rekao je Kolarec.

Uz recitaciju pjesmice, koju pamti još iz školskih dana, svim učiteljima, nastavnicima i profesorima, vrbovečki gradonačelnik Denis Kralj čestitao je odlazak u zasluženu mirovinu.

“Drago mi je da ste u našem Gradu. Pohvaljujem Županiju na ovoj inicijativi. Mislim da je stvarno hvale vrijedno nagraditi učitelje za sav trud koji su uložili, za sve znanje koje su dali i za vrijeme koje su dali svojim učenicima. Sve ovo što ste ulagali u djecu želim da Vam se i vrati. I dan danas pamtim svoje učiteljice koje sam volio i rado ih srećem na ulici i rado ih pozdravljam. Hvala Vam svima doista.”-rekao je Kralj.

U ime svih prisutnih nastavnika obratila je bivša ravnateljica Srednje škole Vrbovec, koja je u školi provela punih 41 godinu, Mirjana Pušić.

“Pripala mi je čast da zahvalim u ime svih nas našoj Zagrebačkoj županiji, našem županu i njegovim zamjenicima na ovakvom divnom okupljanju. Ono je znak i pokazatelj da Zagrebačka županija cijeni prosvjetne radnike, da ih prati i nagrađuje za sve godine predanog rada i posvećenosti u radu s učenicima. Moje iskustvo i perspektiva koju sam imala na mojem radnom mjestu daje mi pravo naglasiti da nadležne službe u Zagrebačkoj županiji uvijek prate i ulažu u škole i obrazovanje, njihovu infrastrukturu. Također, nagrađivale su izvrsnost u radu nastavnika ali i u postignutim rezultatima naših učenika u znanju i vještinama. Nama koji smo cijeli radni vijek posvetili školi, učenicima i poučavanju ovo je neizmjeran znak uvažavanja i časti. Nama koji smo otišli u mirovinu ostaje zahvalnost prema svima Vama koji ste nas razumjeli i podržavali u radu. Svima Vama koji ostajete raditi želim puno uspjeha u radu s učenicima. Najviše nam svima skupa želim zdravlja i pun osjećaj sreće u onome što radimo, ispunjenost i zadovoljstvo u svim onim ulogama kojima nas je život blagoslovio. Na krau svima želim Sretan Božić, Sretnu Novu godinu i da se ponovno sretnemo i vidimo.” -rekla je Pušić.

Kako bi profesoru podsjetili kako je to bilo u školskim klupama i koliko stresa su učenici znali imati od nenajavljenog ispitivanja, Zagrebačka županija je, kao gosta, dovela poznatog kvizaša Deana Kotigu koji je kroz kratki kviz provjerio znanje prisutnih profesora iz raznih kategorija, a svakome tko je točno odgovorio uručen je mali znak pažnje.
Zagrebačka županija je vrijednosnom darovnom karticom u iznosu od 200 eura nagradila 59 učitelja-umirovljenika u povodu Svjetskog dana učitelja te nadolazećih blagdana.

Prijemu su prisustvovale i profesorice iz Srednje škole Vrbovec koje su otišle u zasluženu mirovinu: Mirjana Pušić, Jadranka Baržić te Nada Poturiček.