Župan Darko Koren održao prijem za dobitnike nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“ i priznanja HOK-a

U prostorijama Županijske uprave održan je prijem župana Darka Korena za dobitnike nacionalne nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award“ za 2023. godinu te priznanja Hrvatske obrtničke komore za izniman doprinos razvoju obrtništva i promicanju ugostiteljske i turističke struke.

Podsjetimo dodjelu nacionalne nagrade Suncokret ruralnog turizma Hrvatske organizira Hrvatska udruga za turizam „Klub članova Selo“, a riječ je o projektu u sklopu kojeg se ocjenjuju i predstavljaju tradicijski sadržaji, čuva izvornost i povezuju sudionici ruralnoga turizma.

Koprivničko-križevačka županija je u projekt uključena od 2015. godine, a ove je godine prestižne nagrade su dobili:

– ZLATNA POVELJA u kategoriji „MODERNA (RURALNA) DOMAĆINSTVA“ koju je osvojila KUĆA ZA ODMOR JAPIN BREG
– BRONČANA POVELJA u kategoriji „MODERNA (RURALNA) DOMAĆINSTVA“ koju je dobila HOLIDAY HOUSE VED
– POSEBNO PRIZNANJE u kategoriji „PROJEKTI/NOSITELJI ZAŠTIĆENIH I MARKETINŠKIH OZNAKA“ osvojio je OPG MARIJAN HRŽENJAK

Župan Koren je uputio čestitku svim dobitnicima te naglasio kako uspješna turistička priča počiva na suradnji privatnih inicijativa i potpore javnog sektora što je u našoj županiji temelj razvoja kontinentalnog turizma. „Čestitamo nagrađenima na promociji Županije i trudu koji ulažu u razvoj ruralnog turizma. Uvjereni smo da će ova priznanja doprinijeti još većoj prepoznatljivosti Koprivničko-križevačke županije i njene turističke ponude. I dalje ćemo biti snažna podrška u poticanju i razvoju kontinentalnog turizma kroz potpore i programe koje se provode već dugi niz godina“, naglasio je župan.

Pomoćnica direktora TZ KKŽ Kristina Sočev je dodala kako je Županijska TZ jedina regionalna turistička zajednica u državi koja daje potpore za privatni smještaj te je zahvaljujući njima na našem području otvoreno 20 novih objekata za smještaj, a ostvareno je i povećanje noćenja od čak 30 posto u odnosu na prošlu godinu.

O samom projektu Suncokreta ruralnog turizma govorila je Dijana Katica, predsjednica Hrvatske udruge za turizam „Klub članova Selo“ koja je zahvalila Županiji na uključenosti u projekt te naglasila kako je lijepo doći u našu županiju u kojoj je vidljivo da je osim bogatstva ponude, čovjek središte i ključ uspjeha u turizmu.

Prigodnim riječima su se obratili i dobitnici nagrada Marijan Hrženjak, Eva Šola i Nikolina Golubić koji su zahvalili na podršci te kazali kako će im nagrada biti dodatni poticaj da u svojem poslu budu još i bolji.

Prisutnima se obratila i predsjednica OK KKŽ Irena Kovačić koja je predstavila nagradu HOK-a za izniman doprinos razvoju obrtništva i promicanju ugostiteljske i turističke struke koju je Ivan Koren te istaknula kako je ovo priznanje i za cijeli ceh ugostitelja i turističkih djelatnika koji naporno rade i svoju ponudu svakog dana oplemenjuju novim eno-gastronomskim delicijama i turističkim uslugama.

Dobitnik priznanja Koren je zahvalio na podršci te dodao kako Podravina ima ogroman potencijal koji se polako otvara i sve je više prepoznat kod turista, Ključna je kvaliteta ponude, domaći proizvodi i ljubaznost, svi na tome trebamo raditi i uspjeh će biti izvjestan, zaključio je Koren na kraju prijema.

Dodajmo kako su današnjem prijemu prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, županijski pročelnici Melita Ivančić i Marijan Štimac te tajnica OK KKŽ Marinela Bašić.