Križevačka publika uživala u koncertu mlade pijanistice Kristine Vartušek

S jedva navršenih 18 godina, Kristina Vartušek ima impresivnu biografiju nastupa, natjecanja i nagrada po raznim zemljama i kontinentima, kao i svjetski poznatih pijanista kod kojih se usavršavala. Križevačkoj je publici večeras poklonila zahtjevan program djela Bacha, Beethovena, Chopina i Prokofieva. Publika je toplo dočekala mladu izvođačicu koja već sada obećava jednu impresivnu karijeru.

Glazbena škola Alberta Štrige Križevci organizirala je koncert Kristine Vartušek, višestruke dobitnice nagrada na brojnim međunarodnim pijanističkim natjecanjima, među kojima se ističu: druga nagrada na 17th Beijing International Music Festival & Academy (Qingdao, Kina, 2023.) te prva nagrada na Memorijalu Jurica Murai (Varaždin, 2022.) i Međunarodnom pijanističkom natjecanju Davorin Jenko (Beograd, Srbija, 2018., 2020.).

Također je dobitnica prvih nagrada na državnim natjecanjima u kategoriji glasovir (2019., 2021.) te u kategoriji glasovirski duo (2017.). U kolovozu 2023. nastupila je u Izraelu u sklopu međunarodnog festivala PianoFest Arad te u Kini u sklopu 17th Beijing International Music Festival & Academy, a također je kao prvonagrađena na međunarodnim natjecanjima pozvana je da nastupa u Royal Albert Hallu, Elgar Room (natjecanje Grand Prize Virtuoso) te Carnegie Hallu, Weill Recital Hall (natjecanje Golden Classical Music Awards).

Usavršavala se kod brojnih uglednih pijanista i pedagoga kao što su: Pavlina Dokovska, Vladimir Valjarević, Pascal Nemirovski, Pierre Réach, Michal Tal, Natalia Trull, Grigory Gruzman i drugi. Dobitnica je nagrade Oskar znanja koje Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodjeljuje svim učenicima za osvojena prva mjesta na državnim natjecanjima, a također i dobitnica nagrade “Profesor Baltazar” koju grad Zagreb dodjeljuje učenicima za prva tri mjesta na državnim natjecanjima. Od 2020. godine stipendistica je Grada Zagreba za izvrsnost.