Predsjednik SDP-a Peđa Grbin sudjelovao na obilježavanju Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta u Križevcima

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin sudjelovao je danas na obilježavanju Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta u Križevcima.

Tom prilikom posjetio je izložbu u Turističkom informativnom centru Križevci. -Drago mi je što smo danas ovdje i što smo upravo na ovom mjestu organizirali sjećanje na holokaust. Kada se pojavimo na groblju ili držimo govor u Saboru, onda se sve to čini daleko i nestvarno. Ali kada dođeš na lokaciju koja je bila simbol funkcioniranja i postojanja jedne zajednice i koja je bila u stanju u samo nekoliko mjeseci sagraditi ovakvu zgradu, onda shvaćaš koliko su ljudi bili uključeni u društvo u kojem su živjeli, i koliko su bili važan dio zajednice – poručio je Grbin.

-Drago mi je da je predsjednik SDP-a Peđa Grbin odabrao upravo Križevce da obilježimo sjećanje na holokaust. Ova izložba svjedoči spomenu na bogatu zajednicu koja je na neki način oblikovala Križevce na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće. Sama ova zgrada bivše sinagoge, odnosno danas Turističko informativnog centra, u svibnju 1895. godine, je postavljen kamen temeljac, a već za par mjeseci nakon toga dobila je svoju cjelokupnu funkciju – istaknuo je povjesničar Dejan Pernjak, predsjednik SDP-a Križevci.

Grbin je prilikom posjeta Križevcima istaknuo i kako je 2024. godina superizborna godina i ono na što se SDP planira fokusirati jest briga za ljude. -Želimo osigurati standard građana od njihove najranije vrtićke dobi, kroz naš program besplatni vrtići za sve, pa sve do projekata stanogradnje, jer su cijene u Hrvatskoj strahovito narasle. Tu je i borba za veće plaće i dostojanstveni život koji želimo našim umirovljenicima – poručio je Grbin iz Križevaca.

Spomenimo da je predsjednik SDP-a iskoristio priliku da i sam provjeri svoje zdravlje i napravio mali medicinski pregled na križevačkom trgu.