U Križevcima održana “Noć prvaka”

Svečanost “Noć prvaka” održana je u subotu u križevačkom restoranu Klara pod organizacijskom palicom Hrvatskog motociklističkog saveza i MK-a Križevci, a nagrađeni su najbolji motociklisti, klubovi, timovi i organizatori utrka Hrvatske za 2021., 2022., i 2023. godinu.

Svečanosti su nazočili državni tajnik u Ministarstvu obrane Branko Hrg, koprivničko-križevački župan Darko Koren, križevački gradonačelnik Mario Rajn, ispred Policijske uprave koprivničko-križevačke Damir Jančijev, direktor Ureda za programe nacionalnih sportskih saveza i razvojnih programa Hrvatskog olimpijskog odbora Neven Šavora, Tomislav Friganović iz Centra za vozila Hrvatske, glavni tajnik Auto moto Sveze Slovenije Jure Kostanjšek, predsjednik HMS-a Stjepan Peršin, predsjednici križevačkih klubova Zdravko Višak i Stjepan Krpanić te brojni drugi uvaženi gosti.

Predsjednik AMK “Križevci” Stjepan Krpanić i predsjednik HMS-a Stjepan Peršin uvodno su sve pozdravili i svim gostima poželjeli dobrodošlicu i čestitali na odličnim rezultatima.

-Posebno sam zadobvoljan što vas ima ovako puno na ovoj svečanosti – 100. obljetnici Hrvatskog motociklističkog saveza. Ovo je noć prvaka i noć svih onih koji voze motore – rekao je Peršin i čestitao nagrađenima te zahvalio svima koji su bili od pomoći.

Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn poželio je dobrodošlicu svima u gradu sv. Marka Križevčanina i gradu motociklizma. -Ova noć posvećena je vama natjecateljima i 100. godina Hrvatskog motociklističkog saveza ostavilo je veliki trag kao što će i ova noć ostaviti trag u bogatoj povijesti grada Križevaca – poručio je Rajn.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren istaknuo je kako članovi 100. godina stare obitelji doprinose dugovječnosti te obitelji. -Mi koji volimo i pratimo sport, posebice moto sport opravdali smo povjerenje da i organiziramo ovu svečanost u Križevcima. Čestitam svima na nagradama i da u ovoj godini imate još bolje rezultate – istaknuo je župan.

Državni tajnik u Ministarstvu obrane Branko Hrg pozdravio je vozačice i vozače te organizatore i goste. -Drago mi je da su ovdje i gosti iz Slovenije, a vama koji imate predznak hrvatsko, želim vam još jednu uspješnu godinu – kazao je Hrg.

Dio ove lijepe manifestacije i svečanosti bile su i hostese tvrtke Košić, Križevačke mažoretkinje, Križevačka djevojačka straža te Ana Fortuna i Pleteri.

Imena nagrađenih kao i bogatu foto galeriju možete pronaći na https://prigorski.hr/foto-noc-prvaka-u-krizevcima-odrzana-velika-svecanost-moto-sporta/