Dobrovoljno vatrogasno društvo Dijankovec održalo godišnju skupštinu

Redovnu godišnju skupštinu u subotu je održalo Dobrovoljno vatrogasno društvo Dijankovec koju je svečano otvorio predsjednik DVD-a Darko Harča, a sjednicu je vodilo radno voditeljstvo u sastavu Zdravko Štefoić, Nikolina Drugčević, Klara Harča i Mateja Ivanušić.

Izvještaj Upravnog odbora i Zapovjedništva podnijela je Mateja Ivanušić. -Društvo broji 80 članova i posjeduje opremu potrebnu za intervencije i vježbe. Sudjelovali smo u vježbi gašenja požara otvorenog prostora u Erdovcu – istaknula je i dodala kako su članovi Društva sudjelovali u Podravini u akciji obrana od poplava. -Promijenili smo prozore na spremištu i zahvaljujemo tvrtki Radnik na donaciji, a kupili smo i majice za natjecanja – poručila je.

U DVD Dijankovec primljeno je osam novih članova, a Grad Križevci je osigurao sredstva i stiže materijal za izgradnju nove nadstrešnice ispred doma, a planira se i uređenje kuhinje.

Nakon što su sva podnesena izvješća prihvaćena jednoglasno, čestitke DVD-u na uspješnom radu uputio je tajnik Vatrogasne zajednice grada Križevaca Ivan Matosović, a pozdrave je uputio i uime gradonačelnika Marija Rajna, predsjednika Zajednice Miroslava Petračije i zapovjednika JVP Križevci Marija Martinčevića. Matosović je izrazio zadovoljstvo što Društvo nije imalo intervencija i pohvalio aktivnost predsjednika Darka Harče.

-Ovdje su predstavnici čak 14 društava. Podigli smo DVD Gornji Dubovec, a u prošloj godini osnovan je i DVD Mali Potočec – rekao je.

Okupljene je pozdravio županijski vijećnik i tajnik AMK-a Križevci Stjepan Peršin. -Iduća godina je obljetnička godina i lijepo je što vas puno ima i što imate i nove članove.- istaknuo je.

Skupštini su nazočili počasni predsjednik Zajednice Ivan Mužić, župnik Kristijan Bogdan te predstavnici društava iz Guščerovca, Gregurovca, Velikog Ravna, Erdovca, Majurca, Ferežana, Đurđica, Svetog Martina, Poljane Križevačke, Bukovja, Srednjeg Dubovca i Podgajca.