U Križevcima obilježen Međunarodni dan turističkih vodiča

Međunarodni dan turističkih vodiča obilježava se 21. veljače, no obzirom na karakter akcija koje se tim povodom najčešće provode, uobičajeno je prebaciti ga na neki bliski vikend.

Tako je i ove subote Dan obilježen u Križevcima ponudom besplatnog vođenja gostiju po gradu od strane licenciranih vodiča.

Program je jednako namijenjen gostima izvan Križevaca, kao i sugrađanima koji se na taj način mogu jedan dan osjećati kao turisti u svom gradu. U organizaciji Turističke zajednice Križevaca ponuđena su dva različita itinerera, šetnja poviješću Grada pod vodstvom vodiča Zdenka Baloga te put u budućnost, uz posjet Kozmološkom centru uz vodstvo Jelene Jakare.

Prigodno, okupljenima se obratila direktorica Turističke zajednice Grada Križevaca Olinka Gjigas, nakon čega su se zainteresirani podijelili na dvije grupe i krenuli u razgled prema programu.

Napomenimo da već niz godina TZ Križevci na ovaj način organizira obilježavanje Dana turističkih vodiča te da je odškolovana nova grupa turističkih vodiča za lokalno područje, koji preuzimaju vođenja sve češćih grupa turista koji svraćaju u grad.