Dobrovoljno vatrogasno društvo Dropkovec održalo godišnju skupštinu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Dropkovec u vatrogasnom domu održalo je u subotu redovnu godišnju skupštinu, a sva izvješća usvojena su jednoglasno. Vatrogasci su se prisjetili i upalili svijeće preminulom predsjedniku Dragutinu Srbljinoviću.

DVD Dropkovec osnovan je 1954. godine, a predsjednik Društva je Slađan Šatvar. Zapovjednik je Ivica Srbljinović, a u 2023. godini zabilježili su čak 9 intervencija. Na skupštini je u Društvo primljeno 6 novih članova.

Zapovjednik Srbljinović pobrojao je aktivnosti oko održavanja opreme te preventivne aktivnosti. -U bodovanju Vatrogasne zajednice kao stožerno društvo bili smo na prvom mjestu. Vremena se mijenjaju i borili smo se više s vodom, a ne s požarima– zaključio je Srbljinović i napomenu kako ih očekuje proslava povodom 70. obljetnice Društva te kako će DVD dobiti novo vatrogasno vozilo.

Na domu su izvedeni fasaderski radovi i promijenjena je stolarija. Predsjednik Šatvar istaknuo je kako planiraju i dalje uređivati vatrogasni dom i nabaviti vatrogasno vozilo.

Pozdravne riječi uputili su gosti i potpredsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Miroslav Petračija koji je ujedno uručio i uvjerenja. -Donedavno sam bio profesionalni vatrogasac i uvijek sam bio sretan kad sam čuo da na intervenciju i DVD Dropkovec. Sa županom Korenom je potpisan ugovor sa županijskom Vatrogasnom zajednicom u iznosu od 180 tisuća i 500 eura. Sveti Petar Orehovec bit će domaćin Susretu žena i čestitam 70. obljetnicu Vašeg rada – kazao je Petračija.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Gornja Rijeka Domagoj Šturbek čestitao je Društvu na radu. -Rezultati su vidljivi od održavanja doma do opreme. Čestitam Društvu na aplikaciji novog pick-up vozila i to će biti najvći dobitak u Zajednici proteklih 30 godina – poručio je.