Udruga Potkalnički konjari održala redovnu godišnju skupštinu u Kalniku

Udruga Potkalnički konjari održala je u subotu redovnu godišnju skupštinu u Kalniku.

Izvješća predsjednika Marijana Hlebića, financijska izvješća, izvješća Nadzornog odbora i Suda časti usvojena su jednoglasno, a Hlebić je kazao kako je udruga sudjelovala na brojnim konjičkim manifestacijama, projahivanjima i konjičkim igrama diljem Hrvatske.

Spomenimo da je za novi član Upravnog odbora postao Mario Picig.

Pozdravnim riječima obratili su se predstavnici prijateljskih udruga, općinski načelnik Mladen Kešer, uime Općine Sveti Ivan Žabno Tihomir Kopseak, uime Koprivničko-križevačke županije Denis Maksić i državni tajnik u Ministarstvu obrane Branko Hrg.

Hrg je čestitao udruzi na uspješnom radu. -Odlična je atmosfera i vidi se da ste svi došli s voljom i puna srca. Vjerujem da ćete ubuduće u izvješću imati i program na Križevačkom velikom spravišču. Budite i dalje svi jedno bez podjela po općinama i gradovima – poručio je.

Denis Maksić uputio je pozdrave i uime koprivničko-križevačkog župana Darka Korena. -Nekad je svako gospodarstvo imalo svoje blago, krave, svinje i konje. Blago je značilo život na selu, a konji su vaš život i vaše blago – istaknuo je Maksić.

Tihomir Kopseak pozdrave je uputio i uime načelnika Općine Sveti Ivan Žabno. -Sveti Ivan Žabno je veliki simpatizer ove udruge i uvijek nam je drago vidjeti vas na Svetoivanjskim danima. Čestitam vam na dosadašnjem i u budućem radu – rekao je.

Načelnik Općine Kalnik Mladen Kešer kazao je kako nije bilo manifestacije na Kalniku bez Potkalničkih konjara. -Vi ste ukras našeg kraja i manifestacija. Nije lako imati životinje na manifestacijama i svima veliko hvala. Da nema vas, konjarstvo bi izumrlo i drago mi je da smo napravili veliki projekt Winnetou i vjerujem da će se nastaviti kraljevska alka – poručio je Kešer.

Nakon skupštine održan je prigodni domjenak i ples do zore uz grupu “Miraz”.