Dobrovoljno vatrogasno društvo Sveti Martin održalo redovnu godišnju skupštinu

Redovnu godišnju vatrogasnu skupštinu u nedjelju održalo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Sveti Martin, a osim članova skupštini su prisustvovali i predstavnici prijateljskih društava.

Društvo je osnovano 18. travnja 1982. godine od kada neprekidno aktivno djeluje i jedina je aktivna udruga mještana Sveti Martin.

Predsjednik Društva Miroslav Gegač pobrojao je aktivnosti u protekloj godine te istaknuo kako i u 2024. godini planiraju djelovati preventivno. -Održavat ćemo postojeću opremu i postaviti hidrantske ormariće te nabaviti potrebnu dodatnu opremu u slučaju požara i za uvježbavanje natjecateljskih ekipa. Članovi će ići na daljnja stručna usavršavanja, a planiramo odlazak na sva vatrogasna natjecanja – istaknuo je Gegač.

Sva izvješća usvojena su jednoglasno.

Tajnik križevačke Vatrogasne zajednice Ivan Matosović uputio je pozdravne riječi uime gradonačelnika Marija Rajna, zapovjednika Marija Martinčevića i predsjednika Vatrogasne zajednice Miroslava Petračije.

-Prošle godine osnovali smo DVD u Malom Potočecu. Uspjeli su se organizirati i na vatrogasnom tečaju od 27 polaznika čak 15 ih je bilo iz Malog Potočeca – kazao je Matosović i pobrojao brojne aktivnosti Vatrogasne zajednice u 2023. godini.

Matosović je istaknuo kako će i ove godine djeca iz dobrovoljnih vatrogasnih društava ići na zajedničko druženje i natjecanje. Donosimo nekoliko fotografija iz Svetog Martina.