Općina Molve i Samostan Uznesenja Blažene Djevice Marije franjevaca konventualaca Molve nastavljaju poslovnu suradnju

Nakon provedenih projekata izgradnje i opremanja objekta dnevnog boravka „Punine života“ u Molvama te izgradnje objekta Pastoralnog centra, Općina Molve nastavlja poslovnu suradnju sa Samostanom Uznesenja Blažene Djevice Marije franjevaca konventualaca Molve.

Općinski načelnik Zdravko Ivančan i župnik Zdravko Tuba su 13. veljače 2024. godine potpisali ugovor o dodjeli financijskih sredstava za 2024. godinu. Predviđeno je oko 450.000,00 eura kojima će Općina Molve, osim redovan rad, sufinancirati investiciju i provedbu projekta „Punina života“ za rashode naknada za plaće, tekućih troškova, prijevoz i slično. Općina Molve u ovom projektu sudjeluje kao partner sa Samostanom Molve.

Ove godine je u planu realizacija projekta opremanja hostela u Pastoralnom centru čiji se završetak realizacije očekuje iduće godine, u kojem Općina Molve i Samostan Molve surađuju sa Koprivničko-križevačkom županijom te prekograničnom suradnjom sa Republikom Mađarskom. Osim hostela, ovom suradnjom će se uspostaviti i interpretacijski centar u Pastoralnom centru, projekt koji će se sufinancirati iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova tijekom 2025. godine.