Učenici 3. razreda Osnovne škole Ivan Lacković Croata Kalinovac posjetili Općinu Kalinovac

Općinu Kalinovac posjetili su učenici 3. razreda Osnovne škole Ivan Lacković Croata Kalinovac u pratnji učiteljice Jasne Miklaušić.

Učenike je dočekao načelnik Općine Kalinovac Darko Sobota i njegove suradnice. Pružio im je dobrodošlicu i objasnio im ulogu općine u njihovom životu. Učenici su pažljivo slušali i postavljali pitanja.

Učenici su postavljali pitanja vezana uz rad Općine, projekte koji su u tijeku i za buduće aktivnosti. Bilo je tu zanimljivih upita kao što su ˝Kako je to biti načelnik?˝, „Kada će biti gotovo školsko igralište?“ te „Je li planirano pomoćno igralište uz dosadašnje nogometno?“. Bilo je i pitanja vezana uz osobni život načelnika: „Gdje živite?“, „Koliko imate godina?“, „ Kojim ste se sportom bavili?“, „Koja Vam je najdraža životinja?“, te mnoga druga.

Načelnik ih je pohvalio na poticajnim i zanimljivim pitanjima. Učenici su stekli nove spoznaje o radu i životu u lokalnoj zajednici te stekli svjesnost o važnosti njihovog sudjelovanja u zajednici.

Općinski načelnik zaželio im je puno znanja i sreće u školi, a učenici su mu uputili poziv da on posjeti njih u njihovom okruženju, što će on sigurno učiniti.