RUKOMET KTC slavio na domaćem parketu

U dva susreta Paket24 Premijer lige – Lige za ostanak, KTC je u Križevcima slavio protiv Moslavine i s 13 bodova izbio na vrh ljestvice. Rudar i Trogir pak, odigrali su vrlo zanimljiv susret i na kraju podijelili bodove.

KTC nije propustio priliku da pred svojim navijačima stigne do prvih bodova u Ligi za ostanak i zadrži se visoko na ljestvici. Moslavina je od početka imala problema s čvrstom, agresivnom, jako pokretljivom obranom domaćina. Križevčani su odlično ušli u susret i relativno lako poveli 4:1. Ipak, gosti su uskoro stigli na minus jedan (4:3) pa su to ponovili i u 16. minuti (6:5). I tu počinju njihovi problemi. Križevčani u dva navrata uspijevaju povezati po tri pogotka za redom i u završnicu prvoga dijela ulaze mirno s pet pogodaka viška.

I sačuvali su ih do predaha (14:9). U trećoj četvrtini ponovno se vodila velika borba. Moslavina se odlično držala, i stalno prijetila (18:16). Onda kao da je nestala s terena i u samo pet minuta primila je šest pogodaka za redom, otišla na minus od osam pogodaka i morala potpisati predaju. Završilo je 29:23. S 15 obrana veliki obol bodovima KTC-a dao je Dubravko Grgić. Po šest pogodaka dali su Marko Jurakić i Toni Ezgeta. Kod gostiju 13 obrana dva vratara. Najbolji strijelac sa šest pogodaka pak, bio je Dorian Markušić.