U Križevcima otvorena “Kiepachonovacija”

U Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci danas je otvorena izložba inovacija “Kiepachonovacija” u spomen na Križevčanina Marcela pl. Kiepacha.

Petu po redu “Kieapachonovociju” otvorio je gradonačelnik Mario Rajn.

“Zaista Vas je lijepo vidjeti ovdje i jako je lijepo vidjeti da ponajviše ima mladih. Okupio nas je ovdje naš sugrađanin Marcel Kiepach koji inspirira, ali isto tako trebao i inspirirati i dalje u desetljećima koji dolaze. Jako je impresivno vidjeti popis izlagača koji su prepoznali značaj Marcela Kiepacha u povijesnom značenju. Siguran sam da u ovim našim mladim ljudima leži budućnost našeg grada i neka im spomen na našeg sugrađanina bude itekako zamah za desetljeća koja dolaze. Vi inspirirate, vi nadahnjujete, vi se trudite, ali imate i podršku.”-rekao je Rajn.

U sklopu ovogodišnjih Dana Marcela pl. Kiepacha, Gradski muzej Križevci održao je likovni natječaj “Marcelova kartolina”. U sklopu otvorenja proglašeni su najbolji radovi. Pobjednike je proglasila ravnateljica Gradskog muzeja Križevaca, Tea Hatadi.

Nakon proglašenja najboljih radova uslijedio je igrokaz “Marcel Kiepach u očima djeteta” koje je izvela Dramska skupina Kolibrići.

Na izložbi inovacija izlagači su Osnovna škola Vladimir Nazor, David Kapor i Karlo Jelak, Obrtnička škola Koprivnica, Strukovna škola Đurđevac, Srednja gospodarska škola Križevci, Zajednica tehničke kulture Križevci, Aero-klub Dragutin Novak, Hrvatska zajednica inovatora, Srednja škola “Ivan Seljanec” Križevci, Aero-klub Koprivnica, tvrtka Codel, Institut za kozmologiju i filozofiju prirode te Tehničko veleučilište Zagreb.

Također, postavljena je izložba Oldtimer bicikala te izložba zrakoplova jedrilice.