Dobrovoljno vatrogasno društvo Cubinec održalo redovnu godišnju skupštinu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Cubinec u subotu je održalo svoju redovnu godišnju skupštinu, a sva izvješća usvojena su jednoglasno.

Skupštini su nazočili predstavnici dobrovoljnih vatrogasnih drušrava iz Rugvice, Bukovja, Đurđica, Srednjeg Dubovca, Križevaca, Lemeša Križevačkog, Svetog Martina, Andrilovca, Treme Dvorišće i Poljane Križevačke, zapovjednik Požarnog sektora Raven Željko Rusan i zapovjednik JVP Križevci Mario Martinčević,

Radno voditeljstvo radilo je u sastavu Nena Rogina, Zoran Ježić i Tomislav Belaj, a zapovjednik Društva Zoran Ježić podnio je izvješće o radu Društva u protekloj godini. – Društvo broji 73 člana, uz redovne aktivnosti provodili smo preventivu. Tri člana Društva završila su ispit za vatrogasca I. klase, pet članova za zvanje dočasnika, i jedan član za dočasnika I. klase.– rekao je Ježić i pobrojao rezultate na natjecanjima.

Vatrogasci DVD-a Cubinec sudjelovali su na brojnim obilježavanjima i svečanostima, ali i na intervencijama. -Sudjelovali smo na traženju dvije nestale osobe, na jednoj tehničkoj intervenciji te obrani od poplava – kazao je Ježić i pobrojao opremu koju su sami nabavili te opremu koji su dobili od DVD-a Rugvica.

Plan rada za 2024. godinu podnijela je predsjednica Društva Željka Baštek istaknuvši kako posebno planiraju preventivno raditi, obaviti liječničke preglede te posebno raditi s vatrogasnim pomlatkom i mladeži. – Za rekonstrukciju vatrogasnog doma u gradskom proračunu je osigurano 50 tisuća eura, a planiramo nabaviti i kombi vozilo – istaknula je predsjednica.

Zapovjednik Požarnog sektora Raven Željko Rusan čestitao je Društvu na brojnim aktivnostima. -Sudjelovali ste i na obrani od poplava u Podravini i to je za svaku pohvalu. Vjerujem da ćete sve zacrtane planove i realizirati – kazao je Rusan.

Zapovjednik JVP Križevci i koordinator mjesnih odbora Mario Martinčević pozdrave je uputio i uime gradonačelnika Marija Rajna. -Posebno mi je drago da radimo s djecom. Vatrogasna zajednica Grada Križevaca organizira odlazak djece u gradsko odmaralište na Pag kako bi se djeca zainteresirala za vatrogastvo. Za svaku pohvalu je što ovdje djeca slušaju i ne tipkaju po mobitelu i istaknuo kako su osigurana sredstva za proširenje vatrogasnog doma.

-Taj projekt bi se trebao završiti do kraja godine, a moram istaknuti i projekt aglomeracije. Obećano je da će sredinom ožujka krenuti asfalterski radovi. Aglomeraciju u Križevcima rade dvije tvrtke i tamo gdje radove provodi tvrtka Radnik na čijem je čelu predsjednik Uprave Mirko Habijanec, tamo radovi idu bez problema. Ponosni smo da imamo takvu tvrtku u Križevcima i da na takav način obavlja radove – poručio je Martinčević i uručio uvjerenja vatrogascima o osposobljavanju i zahvalnice.

Na kraju skupštine DVD Cubinec prigodnim poklonom zahvalio se na doniranoj opremi i započetom prijateljstvu DVD-u Rugvica.