Dobrovoljno vatrogasno društvo Ferežani održalo 66. redovnu godišnju skupštinu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Ferežani u subotu je održalo 66. redovnu godišnju skupštinu na kojoj su nazočili općinski načelnik Franjo Poljak, predsjednik Općinskog vijeća Josip Međan, predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Sveti Petar Orehovec Dragutin Hendelja te tajnik Krunoslav Kokot i predstavnici vatrogasnih društava iz Gregurovca, Kapele Ravenske, Lemeša Križevačkog, Gornjeg Fodrovca, Miholca, Svetog Petra Orehovca, Podgajca, Mokrica Miholečkih, Guščerovca, Selanca i Bočkovca.

Predsjednik Društva je Antonio Huzjak, a zapovjednik Andrija Potočki.

Radno voditeljstvo radilo je u sastavu Matija Kurpez, Andrija Potočki i Ivan Zelić, a izvješće o radu podnio je Željko Blagaj. -Društvo broji 21 člana, 13 operativnih, 1 izvršni i 7 pomažućih vatrogasaca. Sudjelovali smo na općinskom vatrogasnom natjecanju u Gregurovcu s muškom A ekipom, osvojili drugo mjesto i plasirali se na županijsko natjecanje. Odradili smo nekoliko akcija uređenja doma i izvršili kontrolu opreme, a požara nismo imali – kazao je Blagaj i istaknuo kako planiraju nabaviti novu opremu, održavati postojeću i odraditi radove na krovištu doma.

Luka Huzjak podnio je izvješće uime Nadzornog odbora, a Matija Huzjak uime Verifikacijske komisije. Mihael Vršak i Nikola Trivanović postali su novi članovi Društva, a sva izvješća usvojena su jednoglasno.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Sveti Petar Orehovec Dragutin Hendelja čestitao je Društvu na postignućima. -Drago mi je da je preventiva dobra i da niste imali požara. Zajednica je tu uvijek bila na pomoći i uvijek imajte 10 aktivnih vatrogasaca. Svako Društvo bi od HVZ-a trebala dobiti do 10 kompleta za šumske požare, a riješit ćemo interventna odijela koliko će biti potrebno. Imat ćemo i novi sistem financiranja kako bi sve članice bile zadovoljne – istaknuo je.

Predsjednik Općinskog vijeća Općine Sveti Petar Orehovec Josip Međan uputio je pozdrave okupljenima. -Čestitke na radu, a i po domu se vidi da je Društvo aktivno. Općina pomaže u radu Vatrogasne zajednice i vatrogasnih društava. Sve što se s načelnikom dogovorimo, sve i realiziramo – kazao je Međan.

Općinski načelnik Franjo Poljak čestitao je na radu Društva. -Čestitam vam na uređenju doma i u ovom natjecateljskom dijelu. Godinama ste u vrhu i vidim još godinama vašu perspektivu jer ste još relativno mladi. Vjerujem da ćete biti visoko plasirani na županijskom natjecanju. Drago mi je da kontinuirano radite na edukaciji, a siguran sam da ćete i planirane radove na domu realizirati – zaključio je Poljak.

Na kraju skupštine dodijeljena su uvjerenja i spomenice. DVD Lemeš Križevački uručio je vatrogasni aparat Društvu, a nagrađeni su i kuhari.