Dobrovoljno vatrogasno društvo Glogovnica i ove godine nastavlja s uređenjem doma

Dobrovoljno vatrogasno društvo Glogovnica u nedjelju je održalo redovnu godišnju skupštinu, a sva izvješća usvojena su jednoglasno.

Skupštini su nazočili članovi projateljskih društava iz Svetog Martina, Apatovca, Severina, Vojakovca, Petrijanca te župnik Ivan Črnek, tajnik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Ivan Matosović te županijski vijećnik i tajnik AMK-a Križevci Stjepan Peršin.

Predsjednica Društva je Petra Kamenarić, a zapovjednik Kristijan Sučić. Radno voditeljstvo radilo je u sastavu Anela Gomza, Milan Gomza i Ramiz Salkić, a zapisnik je vodio Domagoj Škara.

Predsjednica Društva kazala je se u 2023. godini Upravni odbor sastao 13 puta. -Radili smi na uređenju vatrogasnog doma, kompletno smo obnovili kuhinju, postavili nove elemente i nabavili nove frižidere. Priključili smo se i na vodovodnu mrežu. – istaknula je predsjednica i pobrojala brojne terenske aktivnosti koje su odradili članovi Društva. -Dva naša člana sudjelovala su u Podravini na obrani od poplava – poručila je predsjednica i napomneula kako u ovoj godini planiraju nabaviti novu opremu, urediti vanjske prostorije vatrogasnog doma i urediti sanitarni čvor.

Ivan Matosović uputio je pozdrave u ime predsjednika križevačke Vatrogasne zajednice Miroslava Petračije i zapovjednika JVP Križevci Marija Martinčevića te gradonačelnika Križevaca Marija Rajna. -Drago mi je da niste imali vatrogasnih intervencija i da je preventiva odradila plodom. Susreti s prijateljskim društvom Petrijanec su za svaku pohvalu, a vjerujem da ćete sudjelovati na gradskim natjecanjima i kupovima. Nedostaje natjecateljska ekipa te djeca i mladež– rekao je Matosović i dodao kako djeca iz Glogovnice mogu besplatno boraviti i upoznavati se s vatrogastvom u gradskom odmaralištu na Pagu.

Stjepan Peršin pozdravio je domaće i goste i napomenuo kako požara nije bilo požara u 2023. godine, ali ranijih godina je bilo. -Zahvaljujući vatrogascima i mjesnim odborima, ti problemi gdje u jednom trenutku ostanete bez svega su ipak blaži. Zato se moramo okupljati i sudjelovati na natjecanjima. Sigurno smo najvatrogasnija županija i grad. Nadam se da će se vatrogasni dom i dalje uređivati i da ćemo nastaviti brigu o bližnjima – kazao je Peršin.

Na kraju skupštine dodijeljene su zahvalnice i spomenice.