Održan stručni skup za učiteljice i učitelje razredne nastave u Osnovnoj školi Ljudevita Modeca Križevci

Osnovna škola Ljudevita Modeca Križevci bila je domaćin stručnog skupa za učiteljice i učitelje razredne nastave koji su u sastavu Županijskih stručnih vijeća voditelja Emine Baričević učiteljice izvrsne savjetnice i učitelja Tihomira Pleše, mag.prim.educ., izvrsnog savjetnika.

Županijski stručni skupovi pružaju mogućnost prikaza i izmjene učiteljskih iskustava te primjera dobre prakse, kao i komunikaciju većeg broja učitelja koji dolaze iz različitih školskih okružja o temama koje unapređuju poučavanje učenika. Ovaj put učitelji su slušali dvije važne teme.

O metodičkim aktivnostima u domeni komunikacija i jezik, predavanje je održala izv. prof. dr. sc. Martina Kolar Billege koja je govorila o aktivnostima koje se mogu provoditi u kurikulskom okruženju te kako se metodički oblikuju.

Dr. sc. Ivana Vlahek u svojem predavanju je govorila o mentalnom zdravlju kao stanju dobrobiti i temelju koji omogućuje djeci da ostvare vlastite potencijale, a važno je u svakoj fazi života.

Ravnatelj OŠ Ljudevita Modeca, dr.sc. Tomislav Bogdanović za predavačice je pripremio prigodan poklon zbornik „Dom u srcu mom” objavljen uz 12.“Dječji Kranjčić.“