Predstavljen Nacrt Gradskog programa za mlade Grada Križevaca od 2024. do 2027. godine

U ponedjeljak,25. ožujka 2024. u Klubu kulture održano je predstavljanje Nacrta Gradskog programa za mlade Grada Križevaca od 2024. do 2027. godine na kojoj su sudjelovali mladi, predstavnici donositelja odluka, ustanova i organizacija civilnog društva.

Prije početka samog predstavljanja, prisutne je pozdravila potpredsjednica Savjeta mladih Grada Križevaca, Lucija Janeš zahvalivši svima koji su sudjelovali u izradi Nacrta ovog projekta, od članova Radne skupine za izradu Programa, mladima koji su sudjelovali na dosadašnjim aktivnostima projekta i svima koji su ispunili anketni upitni o potrebama mladih.

Prisutne je pozdravio i gradonačelnik Mario Rajn rekavši: „Velika je sreća biti ovdje danas sa vama. Prije svega, pozdravljam potpredsjednicu Savjeta mladih i sve članove, projektne partnere na ovom projektu koji je zaista od velikog značaja za Grad Križevce, te naše domaćine iz Udruge K.V.A.R.K. i sve vas mlade. Kroz ovaj projekt, više od 700 mladih je ispunilo anketni upitnik i više od 70 vas je sudjelovalo na samim radionicama. Značajan dio aktivnosti koje ste vi predlagali je dio ovog Programa i za nas je itekako obvezujuć. Ono što se svakako pokazalo u prethodnom Programu jest to da ono sve što ste vi artikulirali kao potrebu, nastojali smo implementirati i taj se proces pokazao vrlo kvalitetan. Još jednom ću zahvaliti svim dionicima i članovima Radne skupine i onima koji su se zaista posvetili predanom radu na radionicama.“

Nacrt Gradskog programa za mlade Grada Križevaca od 2024. do 2027. godine predstavila je Sanja Čavić, viša stručna suradnica za mlade rekavši kako su mjere kojima Grad Križevci želi odgovoriti na potrebe mladih na lokalnoj razini podijeljene u šest tematskih područja, a to su: obrazovanje mladi i rad s mladima, participacija mladih i informiranje, zapošljavanje i poduzetništvo, stanovanje, promet i mobilnost, slobodno vrijeme mladih i kultura te zdravlje mladih i socijalna uključenost.

U nastavku događanja održan je dijalog s mladima koji su raspravljali o predloženim mjerama iz svakog tematskog područja.

Zaključno, Grad Križevci danas je pokrenuo i savjetovanje sa zainteresiranom javnošću sa ciljem upoznavanja šire javnosti te pribavljanja mišljenja, primjedbi i prijedloga o prijedlogu Nacrta Gradskog programa za mlade Grada Križevaca od 2024. do 2027. godine.

Javno savjetovanje otvoreno do 25. travnja 2024. , a adresa elektroničke pošte na koju se mogu slati očitovanja zainteresirane javnosti je: [email protected] .

Predstavljanje Nacrta Gradskog programa za mlade dio je aktivnosti koje se provode u sklopu projekta „Grad po mjeri mladih – Gradski program za mlade Grada Križevaca“ čiji je nositelj Grad Križevci, a partner na projektu je Centar za mlade Križevci i Savjet mladih Grada Križevaca. Projekt je financiran je sredstvima Europske unije kroz Erasmus+ program u iznosu od 22.000,00 eura.