U Đurđevcu 21. Županijska smotra kazališnih amatera

Pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije, u subotu 23. ožujka 2024. godine u Domu kulture u Đurđevcu, s početkom u 10:00 sati, održava se 21. Županijska smotra kazališnih amatera. Organizator smotre je Zajednica kulturno umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije, a suorganizator i domaćin Gradsko kazalište Đurđevac i grad Đurđevac.
U programu sudjeluje 8 kazališnih skupina s 8 predstava i 100 kazališnih amatera.

Sudjelovat će  Kulturna udruga “Tomislav Franjić” Kalinovac -Grozdana na zrnu papra,  Mala dramska skupina Glumišna družina Virje -Sjeme života,  Kulturno umjetničko društvo “Srce” Koprivnica -Prijateljstvo,  Glumišna družina Virje i Književno-medijski kutak KUD-a “Ivan vitez Trnski” N.Podravski(V)INA d.o.o.,  Dramska sekcija KUD-a “Delovi”- Matkanje,  “Opojski zvon” Rasinja- Žena je žena, Dramska skupina KUD-a “Zrin” Legrad- Čij je bor i Književno-medijski kutak KUD-a “Ivan vitez Trnski” Novigrad Podravski -Lutajuća srca.

Selektorica Hrvatskog sabora kulture, kazališna kritičarka Anđela Vidović dodijelit će sljedeće nagrade: nagrada za scenografiju, nagrada za kostimografiju, nagrada za inventivnost, nagrada za najbolji tekst, nagrada za njegovanje kulturne baštine ,nagrada za najbolju glavnu žensku ulogu, nagrada za najbolju glavnu mušku ulogu, nagrada za najbolju sporednu žensku ulogu, nagrada za najbolju sporednu mušku ulogu, nagrada za režiju, nagrada za najbolju predstavu pučke drame i nagrada za najbolju predstavu.

Najbolja predstava izborit će sudjelovanje na 64. FESTIVALU HRVATSKIH KAZALIŠNIH AMATERA (64. FHKA) koji će biti održan u Vodicama: 10. – 12. svibnja & 17. – 19. svibnja 2024.

Skupine koje za 64. FHKA prijavljuju predstave pučkog dramskog izričaja, ujedno ulaze i u selekciju za 3. Festival hrvatske pučke drame (FHPD) koji će biti održan od 4. do 6. listopada 2024. u Murskom Središću u organizaciji Zajednice HKUU Međimurske županije, KUD-a „Mura“ i Centra za kulturu „Rudar“ Mursko Središće.