U Križevcima otvorena izložba “Izlazne putanje” Tamare Sekulić

Udruga K.V.A.R.K. organizirala je u petak otvorenje izložbe “Izlazne putanje”, osječke umjetnice Tamare Sekulić. Izložba je otvorena u Galeriji K2 do 29. ožujka 2024. godine svakim radnim danom od 18 do 20 sati.

Saša Živković, umjetnički voditelj Galerije K2, rekao je kako ove godine u galeriji se izlažu radovi ženskih umjetnica i kako im je čast predstaviti radove Tamare Sekulić.

“Galerija K2 danas ugošćuje njezinu izložbu skulptura i malih kolaža. Ona je druga umjetnica iz projekta “U ženskom rodu”. “-rekao je Živković

Tamara Sekulić, autorica izložbe, naglasila je kako je vrlo pozitivna osoba i kako ju raduje ova izložba.

“Ove radove razvijam nekoliko godine. Danas su u galeriji izloženi neki izdvojeni radovi iz jedne serije radova koju sam započela još 2019. godine. Tražila sam neku konstrukciju koja mi se dogodila u tom trenutku i to sam htjela pretvoriti u trodimenzionalno djelo. Sami naziv izložbe “Izlazne putanje” ima dvojako značenje. Jedno je da uvijek možemo pronaći put iz tog nekog labirinta u kojem se nalazimo. Uvijek težimo ka nekom izlazu, a ovi radovi su svojevrsno predočenje tog izlaza. To je misao vodilja kojom sam htjela predočiti ove radove.”-rekla je Sekulić.

Tamara Sekulić diplomirala je 2017. godine pri Odsjeku za likovnu umjetnost – modul Kiparstvo, Umjetničke akademije u Osijeku, te stekla zvanje magistre edukacije likovne kulture. Uz žirirane skupne izložbe, samostalno se predstavila izložbama u galeriji Mali likovni salon Kulturnog centra Novog Sada 2024. godine, Galeriji „Idealni Grad“ u Zagrebu 2022. godine, Galeriji Događanja u Zagrebu 2020. godine, Galeriji SC – Kiosk u Zagrebu 2020. godine, Galeriji NMG@Praktika u Splitu 2019. godine te 2018. godine u Galeriji Kazamat u Osijeku (s Andrejom Tomićem).

Uz žirirane skupne izložbe, aktivno sudjeluje na umjetničkim projektima, rezidencijama i simpozijima. Autorica je biste Ivana Brnjika Slovaka postavljene u Jelisavcu, skulpture Allium nastale u sklopu 39. simpozija Terra Kikinda 2020. godine. Godine 2017. realizirala je idejno rješenje mobilne skulpture za erdutski vinograd Vinarije Siber. Članica je HDLU-a Istok. Zaposlena je kao nastavnica Likovne umjetnosti i kulture. Izražava se kroz medij skulpture, objekata, prostorne instalacije i crteža. Živi i radi u Osijeku.