Vatrogasci Stare Vesi održali redovnu godišnju skupštinu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Stara Ves djeluje i radi u sklopu Vatrogasne zajednice Grada Križevaca na području vatrogasnog odreda Raven od 1946. godine. Stara Ves je najmanje naselje na području Grada Križevaca s 20-ak stanovnika, a samo Društvo broji 50 članova.

U Vatrogasnom domu u petak je održana redovna godišnja skupština. Sjednicu je otvorio predsjednik Ivan Grošević koji je uvodno pozdrave uputio zapovjedniku Odreda Raven Željku Rusanu, tajniku Odreda Raven Dragutinu Rudašu, predsjedniku Mjesnog odbora Špiranec Željku Skaličkom i predsjedniku Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Miroslavu Petračiji

Sjednici su nazočili i vatrogasci iz Špiranca, Lemeša, Srednjeg Dubovca, Novaka Ravenskih, Velikog Ravna, Bojnikovca, Pavlovca i Svetog Martina te gosti iz Slovenije PGD Hoče. Radno voditeljstvo radilo je u sastavu Ivan Grošević, Mihaela Dubravec, Miljenko Petrošanec i Marina Rabudić.

Predsjednik Grošević pobrojao je aktivnosti Društva u protekloj godini te imovinu koju Društvo posjeduje. -Zahvaljujući Gradskoj upravi Društvo je u prošloj godini nabavilo dva klima uređaja koja su postavljena u sali doma. Prošle godine Društvo je ostvarilo 692 boda u radu i poslovanju, odnosno 692 eura. Kupili smo još četiri šljema i jednu svečanu uniformu u sklopu nabave vatrogasne opreme koju je organizirala Vatrogasna zajednica Križevci. Još je ostala zamjena krovnog pokrova doma, a zamijenjen je prozor na kuhinji doma te okrečen sanitarni čvor. Kupljen je i novi štednjak, a zahvaljujući Vatrogasnoj zajednici Grada Križevaca registrirano je vozilo – kazao je Grošević.

-Radili ste na preventivi prošlu godinu, posebno na poplavama u Drnju gdje ste odradili veliki posao i pomogli kolegama iz Podravine. Čestitam vam u natjecateljskom dijelu i vašoj ekipi. Nadam se da ćemo ove godine održati i naše jubilarno 50. Odredsko natjecanje koje je prekinuto tijekom korone – kazao je zapovjednik Odreda Raven Željko Rusan i zaželio Društvu da ostvari sve planove u suradnji s Gradom Križevcima, Vatrogasnom zajednicom te Mjesnim odborom.

Na kraju skupštine svima prisutnima obratio se i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Miroslav Petračija. -Mogu vam obećati ispred Vatrogasne zajednice Grada Križevaca pomoć u obnovi krovišta. Preko Grada i Mjesnog odbora sigurno ćemo nabaviti materijal i to riješiti ove godine. Što se tiče Proračuna Vatrogasne zajednice on iznosi 158 tisuća eura, pojačali smo ga za 16 tisuća eura u odnosu na prošlu godinu pa smo shodno tome i prema vama pojačali sredstva, tako da će ove godine po članu iznositi 700 eura. Sredstva za bodovanje povećana su na 23 tisuće eura, natjecanja će biti 10 tisuća eura te sredstva za opremu bit će 44 tisuće eura – kazao je Petračija te zaželio što više druženja, a manje intervencija.

Izvješće o radu u protekloj godini, plan za sljedeće razdoblje, izvješće Nadzornog odbora i financijsko izvješće usvojeni su jednoglasno. Na kraju skupštine uslijedila je podjela spomenica za 10, 30, 40 i 50 godina djelovanja u Društvu.